Dopamine dressing: felle kleuren in je kleding maken je gelukkiger

felle kleuren gelukkig-2

We hebben het al vaker gehad over kleurentrends in de fashionwereld, zoals dé kleur voor 2021 of de kleurencombi die nu óveral te zien is. Niet alleen trends zijn leuk om te volgen, wat ook belangrijk (en leuk) is, is dat je je gelukkig voelt in je kleren.

Het blijkt dat felle kleuren gelukkig maken en ervoor zorgen dat jij beter in je vel zit.

Felle kleuren maken gelukkig

Waar menig vrouw het liever bij rustige en ‘basic’ kleuren houdt, is dat voor veel andere vrouwen nu echt verleden tijd. Je bent wat je draagt en dat uit zich ook in kleuren. Het klinkt misschien logisch maar kleuren kunnen ervoor zorgen dat je je in een positieve flow bevindt. Dit betekent natuurlijk niet dat je automatisch in een grauwe mood bent wanneer je vaak zwart en grijs draagt. Maar het kan er wel aan meewerken.

Mentale gesteldheid

Een beetje kleur in je leven heeft een goede werking op je mentale gesteldheid. De uitspraak ‘alles wat kleuriger inzien’ is er dan ook niet voor niets. Niet alleen kleur in het algemeen, maar ook kleuren op zichzelf, zoals groen en geel zorgen voor een erg positieve uitstraling. Nou, als we op grauwe dagen dan maar kleur moeten dragen om ons beter te voelen, dan is het niet anders toch?

Dopamine dressing

Dopamine dressing: een begrip dat vaak gebruikt wordt in de modewereld én nu ook een begrip die je zelf kunt gebruiken. Dopamine, het gelukshormoon, via je kleren naar buiten laten komen. En je dus ook daadwerkelijk gelukkiger voelen. Hoe doe je dat? Easy! Zit je in een enthousiaste mood? De kleur geel is die dag jóuw kleur. Groen en blauw staan er bijvoorbeeld om bekend een rustgevende uitstraling te hebben en rood kan zorgen voor extra energie. Zo, weet je dat ook weer.

Lees ook 
Dit zijn ze: de 10 mode-items die het populairst waren in 2020

Combinaties

Sta je voor je kledingkast en kun je een beste oppepper gebruiken? Kies dan kleding uit die felle kleuren hebben én perfect zitten. Zo voel je je helemaal op-en-top en zie je er ook nog eens hartstikke vrolijk uit. Op deze manier komen we de lockdown en eindeloze zoomcalls wel door, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief 

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Getty