Fijn haar? Deze 2 TikTok-tips beloven een volle haardos

fijn haar

Een dik bos haar gaat nooit uit de mode. Bofkont dus als je daar mee geboren bent. Voor iedereen die iets minder mazzel heeft, zijn er gelukkig verschillende manieren om toch een volle bos te kweken. 

Als je fijn haar hebt, merk je misschien ook dat het dunner wordt naarmate je ouder wordt. Dat kan ook het gevolg zijn van stress – iets wat we dit jaar allemaal in meer of mindere mate ervaren. Iedereen wil natuurlijk graag een volumineuze haardos met dikke, veerkrachtige lokken. Eruit zien alsof je in een Gliss Kur-commercial figureert kan echter ook zonder ingrepen als touperen of een haarmousse die je krokant haar geeft.

Beauty influencer Amy Chang to the rescue. Op TikTok deelde ze twee handige haartips die zelfs de Leco’s onder ons vast nog niet kenden.

1. Breng conditioner ook aan op de wortels

Que? Jaren werd ons op het hart gedrukt conditioner vooral níet in de wortels maar alleen in de punten aan te brengen. Als de bovenkant en wortels van je haar droog zijn, breken ze sneller af. Kortom: hydrateren die hap. Als je snel last hebt van vet haar, kun je in plaats van een crème conditioner ook een leave-in conditioner proberen.

 

@bondenavantif you want it to be THICCCC… ##amyshairtips ##hairtutorial ##beautytips ##hair ##korean ##skincareaddict ##beautyguru ##koreangirl ##skincaretips♬ original sound – Amy Chang

2. Vermijd shampoo met sodium lauryl sulfaat

Dit ingrediënt zit in veel shampoo’s en zorgt ervoor dat het lekker schuimt, maar onttrekt tegelijkertijd het haar van natuurlijke oliën. Daardoor wordt het haar broos en zwak, kun je last krijgen van een geïrriteerde hoofdhuid en de natuurlijke pH van de hoofdhuid verstoren.

 

@bondenavantif you want thick hair, prevent breakage near the roots ##amyshairtips ❤️##haircaretips ##beautytips ##hair ##beautyguru ##hairtutorial♬ Lost by frank ocean – jaylnrowe

Kijk: dat zijn de tips die we willen horen. Ook belangrijk: haarserums, goed slapen, een gebalanceerd voedingspatroon en goed voor jezelf zorgen zodat je haren niet uitvallen van de stress. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar past toch prima in het rijtje goede voornemens voor 2021.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Glamour UK | Beeld: iStock
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen.