Geen grap: dit modehuis komt met stiletto Crocs

crocs stiletto

‘Wat nou als je het comfortabelste schoeisel combineert met het ongemakkelijkste schoeisel ooit?’, zal de hoofdontwerper van Balenciaga zich hebben afgevraagd. Het resultaat van dat hersenspinsel is een Croc op stiletto’s.  

Balenciaga sloeg de handen ineen met schoenenlabel Crocs voor de lentecollectie van 2022. Het resultaat zijn appeltjesgroene – en zwarte Crocs op een stilettohak. Het is niet heel moeilijk om te bedenken waar deze merkwaardige hybride vandaan komt. De croletto (meld je als je een betere naam weet) is een vleesgeworden overgang van al die comfortabele thuiswerkoutfits naar een tijd waarin we kleding-wise weer een beetje ons best gaan doen.

Het is menens

Als het op schoenen aankomt, is weinig schoeisel zo controversieel als Crocs. Al vanaf de introductie in 2002 splijt de rubberen klomp de wereld in twee kampen. Tot voor kort werd de Croc eigenlijk alleen geaccepteerd als je in de zorg werkt, maar inmiddels worden steeds meer influencers op de klompen gesignaleerd. Het lijkt dus menens met die comeback.

Next level

De hooggehakte Crocs zijn echter wel behoorlijk next level. Aan de andere kant: aan de Triple S sneaker van Balenciaga moesten we ook behoorlijk wennen voordat iedereen en z’n moeder erop rondliep. Het oordeel op Twitter is in ieder geval luid en duidelijk: waag. het. niet.

 

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Beeld: Balenciaga
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.