Hot: dit is de 2021-versie van het beroemde ‘The Rachel’ kapsel

The Rachel kapsel

Na de ‘Friends’-reünie hebben we nu ook ‘Friends’-pandemie gaande. De comedy zelf is niet alleen populairder dan ooit: ook de kleding, de make-up én het haar zijn weer enorm gaande. Hoog tijd dus om ‘The Rachel’ eens af te stoffen. 

Het kapsel van Jennifer Anistons personage Rachel Green is minstens zo iconisch als het ‘Friends’-personage zelf. De geföhnde lokken zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste kapsels uit de geschiedenis van de popcultuur. Volksstammen vrouwen gingen naar de kapper om zichzelf ‘The Rachel’ aan te laten meten. Anno 2021 gebeurt dat weer, zij het in een geüpdatete versie.

Stap voor stap

Nadat de teaser voor de ‘Friends’-reünie uitkwam, schoten zoekopdrachten naar’The Rachel’ al met 179% omhoog volgens beautyretailer Just my look. Slecht nieuws: The Rachel is best lastig te stylen met al die omkrullende lagen. Goed nieuws: tegenwoordig hebben we TikTok, waar duizenden Gen Z-ers de look een eigen twist geven en stap voor stap uitleggen hoe ze het doen.

 

@asapabesattempted rachel’s 90s hairstyle 💓♬ original sound – meme rivera ミ☆

@sarahhdls90s hair vibes #fyp #blowout #hairtok #hair #inspo #90s #foryou♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

Naar de kapper

Haal die klittenbandrollers en föhnborstels dus maar tevoorschijn: er is werk aan de winkel. Een goede basis scheelt de helft van het werk. Fan van de look? Laat een van onderstaande foto’s zien aan je kapper, zodat hij of zij weet wat voor lengte en lagen je nodig hebt om de show te stelen met je eigen versie van The Rachel.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SAL SALCEDO (@salsalhair)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mariama Diallo (@mariama)

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Glamour UK | Beeld: Brunopress

 

VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.