Nothing to wear: zó lang staan vrouwen gemiddeld voor de kledingkast

kledingkast

Het is een eeuwenoude vraag. Wat moet ik nu weer aan? Soms lijkt het wel alsof er niks leuks in je kledingkast hangt en kun je wel uren naar al je kleding staren in de hoop dat er tóch nog een leuke outfit in je op komt. Gelukkig ben je niet de enige. Het Britse warenhuis Matalan ging op onderzoek uit en wat blijkt? We staan een hele lange tijd met z’n allen voor de kledingkast.

Dagen voor de kledingkast

Matalan voerde het onderzoek uit om uit te vinden wat de gemiddelde Britse vrouw nou zoal doet met de tijd die ze heeft. Er deden wel 1500 Britse vrouwen mee aan het onderzoek. En de uitkomst was heel confronterend. Want de gemiddelde vrouw spendeert veel meer tijd aan het zoeken naar de perfecte outfit dan je zou denken. In totaal zijn het wel 287 dagen in haar hele leven.

Lees ook:
Door het dragen van kleding in déze kleur knapt je humeur gelijk wat op

De perfecte outfit

We spenderen dus bijna een jaar aan het uitzoeken van de perfecte outfit. Het warenhuis ging nog dieper op onderzoek uit, want voor welke gelegenheden zijn we het langst bezig met het uitzoeken van kleding? Voor een normale dag besteden we elke ochtend zo’n zestien minuten voor de kledingkast. Als we een feestje hebben zijn we wat langer bezig. Dan doen we er gemiddeld twintig minuten over. Op vakantie zijn we een stuk relaxter. Dan hebben we in tien minuten onze outfit uitgekozen.

Berg met kleding

Dat we er zo lang over doen, heeft niks te maken met een gebrek aan kleding. Uit het onderzoek bleek ook dat de gemiddelde Britse vrouw zo’n 152 kledingstukken heeft en een op de acht zei zelfs wel 300 kledingstukken te hebben. Niks nothing to wear dus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: Getty