Zo lang gaat je favoriete make-up gemiddeld mee

make-up-houdbaarheidsdatum

Sommige make-upproducten gebruik je dagelijks, andere producten bewaar je voor speciale gelegenheden. En soms kom je dan opeens die ene lipstick tegen die je jaren geleden hebt gekocht. Kun je prima gebruiken toch? Misschien dan toch eerst even de houdbaarheidsdatum checken. Ja, ook make-up heeft een houdbaarheidsdatum. En je bent niet de enige die dit niet wist. 

Over de datum

Het Britse onderzoeksbureau Opinium Research deed onderzoek naar het make-upgebruik van vrouwen. En de uitslagen hiervan, die waren niet zo best. Want wat blijkt: eigenlijk weten we helemaal niet zoveel over de make-up producten die we bijna dagelijks op ons gezicht smeren. Van de 3813 vrouwen die meededen aan dit onderzoek gebruikt 66% nog steeds de producten die al over de datum zijn. En 15% van de vrouwen wist niet eens dat make-up ook een houdbaarheidsdatum heeft. Oei!

Nare gevolgen

De gevolgen van het gebruiken van oude make-up vallen niet mee. Het kan zelfs nare gevolgen hebben op je gezondheid, en dat willen we niet. Het gebruik van make-up die al over de houdbaarheidsdatum heen is kan zorgen voor infecties of een gevoelige huid. Je kunt het maar beter gewoon in de prullenbak gooien dus.

Lees ook
Dit worden volgens Pinterest de grootste make-uptrends van 2021

Hoe lang kan je make-up bewaren?

De houdbaarheid van cosmeticaproducten verschilt per product. Mascara kun je meestal 4 tot 6 maanden bewaren, oogschaduw zelfs 18 tot 24 maanden en een oogpotlood kan je ook ruim anderhalf jaar in je lade laten liggen. Die mooie kleur lippenstift of lipgloss gaat 1 tot 2 jaar mee en gebruik je een lipliner? Deze kun je na 18 maanden ook in de prullenbak gooien. Het valt allemaal dus wel mee: van de meeste producten kun je heel lang plezier hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Ze.nl | Beeld: GettyImages