Meet the bubbelvlecht: de nieuwste haartrend van dit moment

blake

Mogen wij je voorstellen aan de nieuwe en coolste haartrend van dit moment: de bubbelvlecht. Celebrities zijn ermee gespot, dus dit is wat je nu wilt. 

Let’s go.

Bubbelvlecht

De bubbelvlecht aka een paardenstaart en een vlecht verdeeld in bubbels, is de nieuwste trend van dit moment. En wij snappen wél waarom: super simpel, classy en perfect om je basic look wat mee op te spicen. Bovendien heb je het binnen vijf minuten gefixt en schoon haar is niet nodig. Enne, zeg eerlijk, hoe leuk is dit voor een festival of een avondje stappen?

Zo maak je ‘m

Voordat je begint, zorg ervoor dat je deze tools bij de hand hebt liggen: een borstel, haarlak en elastiekjes.

  1. First things first: borstel je haar goed door om klitten te voorkomen (want dat zijn niet de bobbels die we willen) en spray een klein beetje haarlak in. Zo prepare je je haar alvast en heb je de hele avond plezier van jouw bubbelvlecht.
  2. Bind je haar met een elastiekje vast in een paardenstaart en bepaal je look. Casual look? Maak een middelhoge paardenstaart en trek nonchalant wat plukjes los. Classy look? Bind je haar strak naar achteren, in een lage paardenstaart. Ook cool: maak twee lage staartjes.
  3. Pak nog een elastiekje en knoop deze lager dan je staart. Trek het haar dan met je vingers wat losser, zodat er een bubbel effect ontstaat.
  4. Herhaal deze stap totdat je bijna tot het einde bent. Tip: laat nog een stuk van je haar los, dit geeft net dat beetje meer.
  5. Trek de bubbels nog wat meer los zodat je de gewenste grootte krijgt. Easy peasy, toch?

Deze Insta-girls rocken de bubbelvlechten al:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief 

Beeld: Getty Images