Geen bag, maar een baguette: de stokbroodtas verdeelt het internet

Moschino baguette

Sinds ‘Emily in Paris’ lijkt het weer helemaal bon ton om je te kleden als een Frans cliché. Ligt een baret, Bretonse trui én een stokbrood onder de arm er te dik bovenop? Welnee. Tenminste: niet als het aan de ontwerpers van Moschino ligt. 

Zij komen namelijk op de proppen met een tas die sprekend lijkt op een stokbrood.

Net echt

Sex and the City-fans herinneren zich nog hoe Carrie in de nineties al de baguette-tas rockte. Toen hadden we het echter over een klein schoudertasje die je onder je oksel klemde als een – inderdaad – stokbrood. Moschino-ontwerper Jeremy Scott neemt het fenomeen anno 2020 een stuk letterlijker en ontwierp een bijna levensecht stokbrood.

Moschino baguette

Moschino baguette

Liever een croissantje?

De tas is gemaakt van leer en afgewerkt met het goudkleurige Moschino-logo. Quanta costa? Een slordige 795 euro.

Het is overigens niet het enige grapje dat het modehuis dit seizoen uithaalt. Als een stokbrood niet je ding is, kun je ook nog kiezen voor een tas in de vorm van bijvoorbeeld een een aansteker (1500 euro), een croissant (795 euro), een handspiegel (595 euro) of een drinkbeker (375 euro).

Tekst gaat verder onder video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Moschino (@moschino)

Hilariteit

Het zal je niet verrassen dat de hilariteit om de bag-uette online groot is. Twitteraars linken naar supermarkten voor een goede namaaktas, creatievelingen gingen zelf aan de haal met een stokbrood en een tassenhengsel. Het ís dat Sinterklaas al het land al uit is, anders was dit een heel deeg-lijk surprise-idee geweest…

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Beeld: Moschino, Instagram.
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen.