Niet alleen voor Halloween: de bat winged eyeliner trend rock je het hele jaar

Bat winged eyeliner

Bat winged eyeliner klinkt wellicht als een trend die alleen gepast is tijdens verkleedfeestjes waar veel gekke kostuums, schmink  en drank bij komen kijken. Maar niets is minder waar, leert de nieuwste trend van TikTok (where else) ons.

Het is namelijk de beste manier om je ogen een stuk groter te doen lijken. En heb je last van ietwat hangende oogleden? Ook dan is deze op de vleugels van een vleermuis geïnspireerde ooglook ideaal om je oogopslag wat opener te laten lijken.

Bat winged eyeliner voor iedereen

Dat gezegd te hebben, moeten we benadrukken dat de bat winged eyeliner in het gitzwart iedereen staat. Of je nou groene, blauwe of bruine ogen hebt, gezegend bent met grote ogen of amandelvormige ogen. Als we TikTokkers mogen geloven, kan iedereen deze ooglook rocken zonder eruit te zien alsof je door je dochter/nichtje/zusje bent opgemaakt. 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shridevi Wodeyar (@makeupbyshri)

Optische illusie

Maar vooral als je soms ietwat onzeker bent doordat je een wat hangende oogleden hebt, is deze trend ideaal. Je creëert er namelijk de perfecte optische illusie mee dat je ogen groter zijn zonder naar de cosmetisch chirurg te stappen. Wel zo fijn, dus. Het aanbrengen van de perfecte eyeliner is een vak apart ,maar gelukkig weet visagist van de sterren Neil Scibelli raad.

Zelf doen

‘De key is om je eyeliner met je ogen open aan te brengen om de echt unieke vorm te creëren die deze techniek gebruikt’,  aldus  visagist Scibelli. ‘Ik raad ook aan om eerst het ontwerp te schetsen met een lichter potlood voordat je een donkerdere kleur gebruikt.’ Nog een tip om de vorm precies goed te krijgen: plaats een spiegel op de tafel onder je. ‘Kijk dan gewoon naar beneden terwijl je de lijn aanbrengt en inkleur’, tipt de visagist.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Popsugar | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.