Viral video laat zien waarom je áltijd hittebescherming moet gebruiken in je haar

hittebescherming

Met föhns, krul- en steiltangen kun je de prachtigste kapsels creëeren, maar van de hitte van zo’n apparaat knapt je haar bepaald niet op. Dat het dus belangrijk is dat je altijd een product met hittebescherming gebruikt voor je aan de slag gaat, bewijst deze video. 

Soms heb je haast en denk je: ja ja, laat die hittebescherming maar even zitten. Die droge lokken los je wel weer op met een serum of een haarmasker. Verkeerd dus. De hitte droogt je haarpunten niet alleen uit, maar kan ook zorgen voor gespleten punten en pluis. Gedane schade is niet meer terug te draaien en omdat het nog wel even duurt voordat de kapper die droge punten eraf kan knippen, kun je nu maar beter extra lief zijn voor je haar.

Broodrooster

Nog niet overtuigd? Kijk dan even naar deze video van haarstylist Samantha Cusick. Met een metalen sjabloon sprayt ze hittebescherming op een boterham. Die boterham gaat vervolgens in een broodrooster. ‘Speciaal voor alle visuele studenten’, grapt ze. De beelden liegen er in ieder geval niet om…

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha Cusick (@samantha.cusick)

Geroosterd haar? No thanks.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Glamour UK | Beeld: Getty
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.