Met deze slimme tip is je winter foundation ook in de zomer mooi

winter foundation

Als je weleens foundation draagt, is dit rond deze tijd van het jaar vast een bekend probleem: de kleur van je foundation matcht niet meer met je huidskleur. Als je wat meer kleur op je gezicht hebt dan in de winter, kan je foundation grauw uitslaan. Deze visagist vond echter een product waarmee je je foundation het hele jaar door kunt dragen. 

Ook als je niet uren ligt te bakken (en doe dat alsjeblieft niet  – en al helemaal niet onbeschermd), is het logisch dat je rond deze tijd van het jaar wat donkerder bent dan in de winter. Je staat onvermijdelijk bloot aan meer zonlicht. Dat levert lieve sproetjes op, maar zorgt er ook voor dat je niks meer hebt aan je foundation.

Oranje & blauw

Je kunt gaan mixen met verschillende kleuren foundation, maar er is een makkelijkere manier. Visagist Rose Siard deelt de tip op haar TikTok-account. Wat je nodig hebt is een oranje- en een blauw kleurpigment. Door dat te mixen met je foundation, kun je de tint makkelijk aanpassen.

Tekst gaat verder onder video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rose Siard (@roseandben)

Mixen maar

Het oranje maakt je huid warmer, het blauw bewaart de balans door de kleur ook wat koeler te maken. Hoeveel je precies van het oranje en het blauw nodig hebt, hangt natuurlijk af van je eigen huidtoon. Door van allebei een beetje te gebruiken, ontdek je snel wat werkt voor jouw huidkleur. De truc werkt natuurlijk ook als je niet van de foundation bent, maar wel graag moisturizer met een kleurtje gebruikt.

Dat spelen met pigmenten is niet alleen leuk, maar voelt meteen ook heel profi. Leco who?

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Glamour UK | Beeld: Getty
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.