Smaakmaker: Wendy Dries, rekwisiteur bij The Bodyguard

De Smaakmaker deelt elke week zijn of haar smaak met ons. Deze keer: Wendy Dries (27), rekwisiteur en technisch medewerker bij de musical ‘The Bodyguard’ van Stage Entertainment.

House of cards

“Aangezien ik ’s avond werk, mis ik altijd alles op tv. Dankzij Netflix blijf ik toch een beetje bij. ‘House of cards’ is mijn grote favoriet. Ondanks het politieke spel en de machtsstrijd krijg je toch een band met de Underwoods. Bingewatchen gegarandeerd.”

Bikram yoga

“Ik begon ooit als danseres, maar door een blijvende blessure is dansen helaas niet meer mogelijk. Bikram yoga biedt uitkomst: goed voor je spieren en ontspannend. Even wennen, die 38 graden, maar uiteindelijk is het heerlijk.”

Steak tartaar

“Mijn collega Guus en ik zijn een tour door Nederland gestart om steak tartaar te proeven. We lopen alle steden af om te kijken waar we de beste kunnen krijgen. Een goede steak tartaar van ossenhaas, kappertjes, uitjes en peterselie: je mag me ervoor wakker maken.”

Hoge hakken

“Tijdens mijn werk draag ik verplicht zwarte kleding en werkschoenen met stalen neuzen, maar ik loop het theater binnen op hakken van 10 cm. Klokslag 19.45 uur kleed ik me om en komt mijn stoere kant boven. Niet zeuren, vastpakken, tillen en fuck it als je nagel scheurt. Dat contrast maakt mijn werk extra leuk.”

Musicalclub

“Theater maken zit in mijn bloed en ‘The Bodyguard’ is theater anno nu. De ledschermen maken dat we in no time in een andere ruimte of set zijn. Mijn werk komt vooral naar voren in details, zoals in de karaoke bar. Met behulp van tafelkleden, schilderijen, nepkaarsen en meer zorg ik ervoor dat zo’n set leeft.”

The Bodyguard van dichtbij meemaken? Bestel nu kaarten via de VIVA Musical & Theater Club en krijg € 10,- voordeel per ticket

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.