The Bodyguard is gevaarlijk lekker

sanne linssen kopfotoAls kind was musicalster worden één van mijn vele, toekomstig mogelijke beroepen. Samen met mijn vriendinnen (van die geboren actrices die altijd hun teksten onthielden, de juiste kant opdraaiden tijdens de dansjes en konden huilen op commando) deden we mee aan elke toneelclub en schoolmusical. En hoe hard ik het probeerde, ik eindigde altijd in de rol van ‘aap’, ‘zwerver nummer twee’, of – persoonlijk hoogtepunt – als ‘pratende muur’. Het was wel duidelijk dat een leven in de spotlights niet voor mij was weggelegd.

Zo nu en breng ik een bezoekje aan het broadway van Nederland (lees: het AFAS- of Beatrixtheater) om een paar uur lang weg te kwijlen bij de mooiste decors, meest prachtige outfits en blij hupsende musicalsterren. Maar nu uiteraard vanuit de zaal, op een veilige afstand van het podium.

Deze week wandelde ik het Beatrixtheater in Utrecht binnen, klaar voor een avondje spanning tijdens The Bodyguard. Een musical welke zichzelf laat omschrijven als ‘gevaarlijk lekker’: je begrijpt dat ik dat niet wil missen. Het verhaal gaat over Frank Farmer, voormalig secret service agent, wie wordt ingehuurd om superster Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. En dat alles onder het genot van de grootste hits van Whitney Houston.

De rol van Rachel Marron wordt vertolkt door Romy Monteiro, je weet wel: die van The Voice. En een voice heeft ze zeker! Als je gaat, neem dan een extra trui mee, want ik heb de hele show met kippenvel gezeten. En ook al ben ik geen groot Whitney Houston fan, toch betrapte ik mezelf op het feit dat mijn voet vrolijk in de maat meehupste met elk nummer dat voorbij kwam.

The Bodyguard, vertolkt door Mark van  Eeuwen (in strak t-shirt en dito abs) zet een overtuigende lijfwacht neer. Hij beschermt Rachel met zijn leven, en laten we eerlijk zijn, dat maakt een man natuurlijk niet onaantrekkelijk. Ook Rachel is niet ongevoelig voor de escapades van haar levensredder, en gooit zoals het een ware musicalster betaamt het ene na het andere betoverende liedje eruit. Maar houdt deze liefde stand…?

The Bodyguard is niet your everyday musical, met alleen maar dansende en vrolijk zingende acteurs. Zoete scènes worden afgewisseld door spannende taferelen, knap neergezet met goede licht- en geluidseffecten. Het voelde meerdere keren alsof ik me in een thriller bevond. We eindigen positief met de hits I will always love you en Dance with somebody, waarbij ik eindelijk mijn meehupsende voet de vrije loop kan laten gaan en heupwiegend en zelfs meezingend (sorry buurman) de zaal uit loop.

Misschien volgend jaar toch eens auditie doen als figurant.

Zelf ook The Bodyguard van dichtbij meemaken? Bestel nu kaarten via de VIVA Musical & Theater Club en ontvang € 10,- voordeel per ticket

Beeld: Roy Beusker