3FM’s Mandy geeft concerttips – week 3

mandy's concerttips

mandy kopfotoZin in een muzikaal avondje, maar geen idee waar je moet zijn? Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, deelt wekelijks haar concerttips op VIVA.nl.

Fresku / Patronaat / Haarlem / donderdag 21 januari

Met zijn derde album ‘Nooit meer terug’ maakt de Eindhovense Fresku een van de meest besproken Nederlandse hiphopalbums van 2015. Hij stond al bekend om zijn oprechtheid, maar ook een knipoog, en deze plaat ligt in het verlengde van zijn twee voorgangers. Zelf omschrijft Fresku ‘Nooit meer terug’ als een album dat vooral over angst gaat: om als artiest niet meer mee te tellen, om te veel projecten tegelijk te willen, om als vader tekort te schieten. Een eerlijk en kritische rapper die ook gevoelig durft te zijn. Ik hou ervan!

Amber Gomaa / Hedon / Zwolle / vrijdag 22 januari

Je zou haar kunnen kennen als een van de mooie achtergrondzangeressen van Jett Rebel. Maar Amber Gomaa komt nu ook met eigen werk, dat ze heeft uitgebracht bij het nieuwe label van Jett Rebel: Baby Tiger Records. Met haar eerste single ‘I want it’ werd ze uitgekozen tot 3FM Serious Talent. Een titel die Amber meer dan waarmaakt. Ze schrijft toffe catchy liedjes over situaties die de meesten zullen herkennen. Dus mocht je vrijdag nog geen plannen hebben en in de buurt van Zwolle wonen: ga het checken.

Gerson Main / Metropool / Hengelo / vrijdag 22 januari

Je kunt Gerson Main kennen door zijn deelname aan ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Hij is pas sinds anderhalf jaar singer-songwriter en te herkennen aan zijn mooie witte bontmuts. Zijn liedjes omvatten gekke hersenkronkels, vreemde zinnen, gedichten en brieven die hij op een lieflijke, maar ook levensechte manier weet te brengen. Gersons liedjes zijn eigenlijk altijd een beetje grappig, maar vooral erg raak.