3FM’s Mandy geeft concerttips – week 4

mandy's concerttips

mandy kopfotoDeze regenachtige week kan wel een oppepper gebruiken. En hoe kan dat nou beter dan met muziek? Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, deelt wekelijks haar concerttips op VIVA.nl. 

Danny Vera / Melkweg / Amsterdam / donderdag 28 januari

Je zou Danny Vera en zijn band kunnen kennen als huisband van het tv-programma ‘Voetbal International’. Maar in een theaterzaal of op een poppodium komt hij eigenlijk pas echt tot zijn recht. De singer-songwriter uit Zeeland blaast het Amerika van de jaren vijftig en zestig nieuw leven in. Alleen zijn verschijning al; met z’n vetkuif en kleding doet hij denken aan Elvis Presley en Johnny Cash. Niet heel toevallig grote voorbeelden van Danny. Zijn stem komt trouwens ook behoorlijk in de buurt van die idolen. Een artiest die je echt een keer live gezien en gehoord moet hebben!

Dazzled Sticks / Doornroosje / Nijmegen / vrijdag 29 januari

Dazzled Sticks is een opvallende samenwerking tussen rapper Sticks (Opgezwolle, Great Minds) en Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid). De twee ontmoetten elkaar een paar jaar geleden. Het bleek opvallend goed te klikken, waarna ze besloten zich samen in de studio op te sluiten om te zien wat eruit kwam, met Tjeerd Bomhof achter de knoppen en Sticks achter de microfoon. Ik weet dat mensen een beetje huiverig kunnen zijn voor rap, maar die van Sticks zijn altijd retestrak en van een ander niveau dan ‘Alle tieners zeggen ja tegen MDMA’. Dus ben je nog nooit naar een rapconcert geweest; probeer het een keer. Ik denk dat je er geen spijt van zult krijgen. De samenwerking tussen deze twee gaat namelijk op speelse wijze van groovende hiphop naar jaren80-pop met catchy melodieën en scherpe teksten.

Michael Prins / Agnietenhof / Tiel / zaterdag 30 januari

Michael Prins werd in 2013 ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Op zijn tweede album staan mooie nummers, eigenlijk gewoon verhalen die Michael vertelt en op een introverte, kwetsbare manier ten gehore brengt. Het wordt in Tiel dan ook een intiem optreden, waarbij de sobere en soms fragiele liedjes nog harder aankomen. Zelfs als je geen liefdesverdriet hebt, is de kans erg groot dat je een traantje zult laten. Tissues mee dus!