3FM’s Mandy geeft concerttips – week 5

mandy's concerttips

mandy kopfotoWaar je deze week moet zijn voor een potje goede muziek? Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, deelt wekelijks haar concerttips op VIVA.nl.

Omar Souleyman / Melkweg / Amsterdam / donderdag 4 februari

Ooit begon Omar als zanger op Syrische bruiloften. Inmiddels heeft hij al op grote internationale festivals als Lowlands en Incubate gestaan. Omar Souleyman combineert elementen uit de dabke dansmuziek en traditionele liedjes uit het Midden-Oosten met een eigen hedendaagse stijl. Het is even wat anders, maar een feestje wordt het zeker. Je kunt die avond trouwens ook geld doneren om Syrische vluchtelingen te helpen.

Foals / Heineken Music Hall / Amsterdam / donderdag 5 februari

‘What went down’ is alweer het vierde studioalbum van de Britse cultrockband Foals. De tracks op dit album gaan vooral over culturele identiteit, angst, cynisme, pessimisme en hartenleed. Dit allemaal met erg fijne gitaren. De aftershow wordt verzorgd het Nederlandse bandje Indian Askin. En die moet je ook echt een keer live gezien hebben. Ze waren een van mijn hoogtepunten op Eurosonic Noorderslag vorige maand en je gaat ze dit festivalseizoen nog veel tegenkomen.

Bewilder / Fluor / Amersfoort / vrijdag 5 februari

De band Bewilder staat voor groovy en meeslepende poprocksongs. Hun liedjes eindigen nooit zoals ze zijn begonnen. Als je het begin van een track hoort, verwacht je nooit dat het liedje compleet anders eindigt. Het is af en toe tegen het valse aan, maar hoe gek het ook klinkt: dat hoort een beetje bij de muziek die ze maken.