3FM’s Mandy geeft concerttips – week 6

mandy's concerttips

mandy kopfotoWaar moet je deze week zijn voor goede muziek? Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, deelt haar concerttips op VIVA.nl.

De Staat / De Spot / Middelburg / donderdag 11 februari

Als je donderdag niks te doen hebt, is Middelburg geen optie, nee je móét er naartoe. Dit optreden is een van de weinige mogelijkheden om De Staat live te zien. Al hun concerten zijn namelijk stijf uitverkocht. En niet voor niks. Ik kan er veel over vertellen, maar je moet gewoon gaan en het meemaken. Het zijn niet alleen steengoede, toffe, soms opzwepende nummers, een liveoptreden van De Staat is een belevenis!

Yuko Yuko / Podium Asteriks / Leeuwarden / vrijdag 12 februari

Yuko Yuko is het psychpop soloproject van Elias Elgersma. Niet uit Japan, maar gewoon uit Dokkum. Elias is pas negentien en heeft nu al een beste muziekcollectie bij elkaar gespeeld, opgenomen op een 8-sporen-taperecoder van ver voor zijn tijd (en de mijne). Hij heeft met zijn band Mexico al veroverd, en sinds zijn optreden op Eurosonic/Noorderslag kennen ook steeds meer Nederlanders zijn naam. Z’n muziek is een combi van zo veel stijlen, met elke term zou je hem tekort doen.

City And Colour / Paradiso / Amsterdam / zondag 14 februari

Voor alle mensen die met hun love interest iets willen gaan doen op Valentijnsdag: de Canadese Dallas Green is zondag in het land. Hij neemt zijn hele band mee, waardoor het gelukkig iets meer is dan alleen een singer-songwriter met gitaar die op 14 februari lieve liedjes zingt. Met zijn mooie stem en goede teksten is het oprecht een goede artiest. Dus voor iedereen die niet bang is voor een hoog zwijmelgehalte af en toe: Dallas is your man!