3FM’s Mandy geeft concerttips – week 7

mandy's concerttips

mandy kopfotoHoe je deze koude week doorkomt? Met fijne muziek natuurlijk! Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, deelt haar concerttips op VIVA.nl.

Door: Mandy Woelkens

Donderdag 18 februari / Krystl / Schouwburg de Lawei / Drachten

Zangeres Krystl die je kan kennen van haar hits Golden Days, Bottles en Circles gaat voor het eerst de theaters in met de show Krystl in het klein . In haar voorstelling zal ze vertellen over haar zoektocht naar een eigen geluid en een eigen gezicht. Want wat doe je als je jezelf niet meer herkent op de gephotoshopte foto op je eigen cd? En waarom zou je groot willen als je in het kwetsbare, persoonlijke en tedere je grootste kracht hebt zitten?Behalve dat ze je mooie liedjes ten gehore zal brengen, zal je ook Krystl als mens achter de artiest leren kennen.

Vrijdag 19 februari / Filous / Paradiso / Amsterdam

Als je van dit stralende weer nog geen zin in de zomer had gekregen, krijg je het wel van de deuntjes van deze producer uit Oostenrijk. Je zou Filous kunnen kennen van de hit ‘How hard I try’ – trouwens ook zijn eerste echte productie, aangezien de beste man pas achttien (!) is. Hij maakt fijne, lichte housetracks met vaak ook gitaarlijnen en ietwat melancholische zang, maar dat is allesbehalve het gevoel wat je bij zijn muziek krijgt. Wij zeggen: op naar Paradiso.

Zaterdag 20 februari / Town of Saints / Neushoorn / Leeuwarden

Nog maar een paar jaren geleden waren het nog straatmuzikanten. Maar inmiddels toert deze Fins/Nederlandse band door Europa. Hun liedjes zou ik omschrijven als een fijne mix van traditionele folk en indierock. Ze worden nog weleens vergeleken met bands zoals Arcade Fire en Fleet Foxes. Rond de release van hun album (komt zonder grap op 1 april uit) doet de band een tour met een reeks bijzondere optredens in intieme setting. Zaterdag dus in het Neushoorn Café en helemaal gratis! Dus als je in de buurt bent, ga dan even lekker een drankje doen in de Neushoorn, kan je ze meteen even checken.