3FM’s Mandy geeft concerttips – week 8

mandy's concerttips

mandy kopfotoZin in muziek? Dat kan geregeld worden. Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, deelt haar concerttips op VIVA.nl. 

Door: Mandy Woelkens

MONEY / V11 / Rotterdam / zaterdag 27 februari

De uit Manchester afkomstige band MONEY maakt prachtige muziek die je eigenlijk een keer live moet horen. Hun nummers zitten vol emotie en hebben vaak iets dromerigs, wat ze breekbaar, intrigerend en soms pijnlijk melancholisch maakt. Maar bovenal zijn ze gewoon verschrikkelijk mooi. Heb je zaterdagavond al plannen; ze staan zondag ook nog in Bitterzoet in Amsterdam. Dus grijp je kans en maak het mee. 

En Vogue / Tivoli Vredenburg / Utrecht / zondag 28 februari

En Vogue is mijn guilty pleasure! In de 90’s probeerde ik de moves van ‘Don’t let go’ zo goed mogelijk na te doen voor de spiegel. Destijds waren de ladies het voorbeeld voor R&B girlbands zoals Destiny’s Child, twintig jaar later staan ze nog steeds op het podium. Tegenwoordig wel als trio en niet meer als kwartet, maar met alle oude hits van vroeger brengen ze je geheid terug in de tijd. Je waant je weer even dat meisje op de basisschool – of net op de middelbare – dat eindeloos danspasjes deed op hun hits.

Lianne La Havas / Concertgebouw / Amsterdam / maandag 29 februari

Deze zangeres heeft mijn hart een beetje gestolen. Haar laatste album ‘Blood’ is erg persoonlijk, omdat het gaat over haar familie en over hoe het was om op te groeien in Zuid-Londen als kind met Jamaicaanse en Griekse roots. Liannes soulstem klinkt live net zo goed als op het album, of misschien stiekem nog beter? Ze zal vast nog wel op festivals staan deze zomer, maar de mogelijkheid om naar een concert van haar alleen te gaan, zou ik zeker niet laten lopen.