3FM’s Mandy geeft concerttips – week 9

mandy's concerttips

mandy kopfotoHeb je wel zin in een deuntje, maar weet je niet waar je wezen moet? Mandy Woelkens (27), redacteur en onlineverslaggever van Giel Beelen en 3FM, deelt haar concerttips op VIVA.nl.

donderdag 3 maart / Boy and Bear / Annabel / Rotterdam

Boy and Bear doet me qua sound een beetje denken aan Fleet Foxes. Deze Australische mannen, die in hun thuisland al heel populair zijn, maken fijne folk-pop. Hun nieuwe EP is helemaal analoog opgenomen en ik ben zelf erg benieuwd hoe dat live gaat klinken. Het belooft in elk geval een intiem concert te worden, dankzij de knusse zaal van poppodium Annabel.

donderdag 3 maart / Jarryd James / Tolhuistuin / Amsterdam

In Nederland was Giel de eerste die Jarryd James op de radio draaide. De 3FM-dj had zijn nummer ‘Do you remember’ ontdekt via een Spotify-lijst van een vriend en zodra ik ’m hoorde, was ik meteen weg van Jarryd. Zijn elektronische R&B heeft een donker en melancholisch randje, een sound die volgens mij best thuishoort in het rijtje van Chet Faker & Jack Garratt – hoewel die iets lichter klinken. Van deze man ga je sowieso nog veel horen, dus grijp je kans nu hij nog in een kleine zaal speelt.

zaterdag 5 maart / Balthazar / Metropool / Hengelo

Deze Belgische band is al enorm populair bij onze zuiderburen, en niet helemaal onterecht. Live zijn ze namelijk zo ongelofelijk goed! Er gebeurt van alles op het podium en het klinkt ook nog eens verdomd lekker. Het kan bijna niet missen: als je deze band een keer live hebt gezien, word je verliefd. Dus in dit geval geldt nog meer dan normaal: gaan is meemaken!