De drie favoriete songs van Annemieke Schollaardt

annemieke schollaardt

mandy kopfotoDat liedje dat je altijd keihard meezingt, die ene plaat waarvan je moet huilen of dat nummer waarop je met je voetjes van de vloer gaat: muziek roept altijd een emotie op. Welke nummers doen iets met Annemieke Schollaardt?

Door: Mandy Woelkens

Radio-dj Annemieke zag je vorige week nog schitteren in de finale van ‘Wie is de mol’, die ze op twee vragen na verloor van BNN-presentator Tim Hofman. Je hoort haar elk weekend van 16 tot 19 uur op NPO 3FM met haar programma ‘Annemieke Hier’.

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

“Een dj die zijn of haar favoriete plaat moet noemen? Dat is als een kunstenaar vragen om diens mooiste kleur, een chef om zijn lekkerste gerecht of een vinoloog laten kiezen tussen wit of rood. Toch heb ik het geprobeerd. Ik heb best softe nummers gekozen, maar denk vooral niet dat ik een scheurende gitaar of een vieze beat niet kan waarderen. Keuzes!”

Villagers – ‘Becoming a jackal’
“Het lijzige stemgeluid zorgt voor een acute connectie met het lied, zodat je meteen het verhaal wilt leren. In dit geval geen straf. Ik was al fan van de band, maar na dit album totaal verknocht. Ik mis geen enkel optreden. Met Record Store Day gaven ze een special release op Vinyl. Heb ik.”

Iggy Pop – ‘Gardenia’
“Nieuw, maar wel van held Iggy Pop. Samen met vrienden uit Queens of The Stone Age, Arctic Monkeys en andere fijne gevestigde namen vond hij zijn eigen wiel opnieuw uit. Ik kijk uit naar het album.”

I Am Kloot – ‘From your favourite sky’
“Als ik ooit doodga, draait men dit. Het stond op een verzamelaar van het blad Q magazine, dat ik kreeg toen ik na vijf jaar omzwerven weer in Nederland belandde. Er staan ook pareltjes op van Death Cab for Cutie, Martha Wainwright en The Flaming Lips. En check de heerlijke kitsch van Bauer!”

Wat is je all time favorite gulty pleasure?

RAH band – ‘Clouds across the moon’
“Bij het horen wil je vragen: waarom? Die stem? De thematiek? De futuristische bliepjes? Keiharde plastic kul, maar heerlijk. Ik word altijd emotioneel als ze zegt: I’ll try again next year, next year, next year. Terwijl haar ruimtevliegende droomman een Mars-stewardess de sterren laat zien. Ik ken geen ander nummer van de RAH Band. Niks kan dit toppen. Gerard Ekdom heeft een keer zeker vijf minuten in een stuip gelegen toen ik vertelde van mijn liefde voor dit lied. Hij vermeldt het altijd even als ie het draait. Gelukkig mag hij dat weer vaak doen, sinds hij bij Radio 2 zit.”

Lees ook: 

De drie favoriete songs van Douwe Bob
De drie favoriete songs van Maaike Ouboter
De drie favoriete songs van Jett Rebel

Beeld: BrunoPress