De drie favoriete songs van Diggy Dex

Diggy Dex

Mandy  Woelkens (26) is redacteur en online verslaggever bij Giel Beelen en 3FM. Wekelijks vraagt ze een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers.

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt als je onder de douche staat, dat prachtige liedje waar je altijd bij moet huilen, of dat ene deuntje waar je niet op stil kan zitten en echt moet dansen: muziek roept bij iedereen wel emoties op. Welke nummers doen iets met Koen Jansen, beter bekend als rapper Diggy Dex?

Diggy Dex brak door met het nummer ‘Slaap lekker (Fantastig toch)’. Momenteel heeft hij een gouden single met ‘Treur niet (Ode aan het leven)’. Een prachtig lied dat je doet afvragen wat jij zou willen wat mensen van je herinneren als je er niet meer bent. En dat je er, zolang je er bent, vooral een feest van moet maken zodat mensen niet om je hoeven te treuren, maar juist een biertje op je kunnen drinken. Deze zomer kun je Diggy Dex op genoeg festivals spotten en in het najaar komt ook zijn nieuwe album uit. 

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

Yann Tiersen Comptine dun autre été laprès-midi
“Uit de film ‘Le fabuleux dextin du Amelie Poulain’. Wat een prachtnummer is dat. Ik ben elke keer tot tranen toe geroerd. Niet luisteren als je liefdesverdriet hebt, of juist wel als je tot de bodem wilt gaan.”

James Brown It’s a man’s world
“Wat een performer. De baas van allemaal, soul in elke vezel en inspiratiebron van koning Michael Jackson. Hij scheen een enorme dictator te zijn, dat neem ik voor lief. Voor mij is hij een legende, alles wat bezieling, entertainment en muziek kan zijn. De tekst van dit nummer is prachtig. Macho pur sang, maar geen man kan zonder vrouw.”

Del Tha Funky HomoSapien Ahonetwo ahonetwo
“Vrij onbekende plaat, maar voor mij dé aanleiding om me in rap en tekstschrijven te verdiepen. Soepele flow, funky groove en goede boodschap.” 

Wat is je all time favorite guilty pleasure?

Phil Collins In the air tonight
“Ik voel me hier niet schuldig over, ik vind dat muziek nooit guilty hoeft te zijn. Maar vooruit: ik heb een grote liefde voor Phil Collins. ‘In the air tonight’ is gewoon een van de mooiste nummers ooit!”

Diggy Dex live zien?

Hou zijn site in de gaten. Daar worden binnenkort allemaal nieuwe tour- en festivaldata bekend gemaakt.

Beeld: Joost van Herwijnen