De drie favoriete songs van Dolores Leeuwin

dolores leeuwin

Deze week vertelt Dolores Leeuwin (45) in VIVA alles over haar hoge IQ, haar zoon en haar missie: het aan de man brengen van haar project Young Impact. Welke muziek heeft impact op de voormalig ‘Het Klokhuis’-presentator? 

Interview Fleur Baxmeier | Foto’s Natasja Noordervliet

Welke nummers draai je helemaal grijs?

‘Refuge’ – John Legend
“Dat nummer heb ik steeds maar weer opgezet toen m’n ex en ik uit elkaar gingen. Het is zo mooi! Alles wat John Legend zingt, komt uit z’n tenen.”

‘Let’s get it on’ – Marvin Gaye
“Mijn vader had vroeger een bar in de huiskamer, waar ie zijn draaitafel op had staan. Er werden bij ons thuis veel old school-soulplaten gedraaid. Als ik ‘Let’s get it on’ hoor, word ik overvallen door pure nostalgie. Het geeft me een thuisgevoel.”

‘Hemel valt’ – Typhoon
“Zijn teksten zijn zo mooi. Heel kwetsbaar, persoonlijk en slim. Typhoon gaat dwars door alle conventies heen.”

Wat is je guilty pleasure?

“Vroeger vond ik de muziek van André Hazes helemaal niks, maar tegenwoordig kan ik er op z’n tijd erg van genieten. Als ik ‘Zij gelooft in mij’ hoor, krijg ik kippenvel. Verder ben ik verslaafd aan swirls met pure chocoladesnippers en aardbeien. Daar mag je me ’s nachts voor wakker maken.”

In VIVA 21 vind je een interview met Dolores. Het blad ligt vanaf woensdag in de winkels, of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel met Dolores ook lezen via Blendle.