De drie favoriete songs van Douwe Bob

douwe bob

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt onder de douche, dat prachtige liedje waarbij je altijd moet huilen of dat ene deuntje waarop je móét dansen: muziek roept bij iedereen emoties op. Welke nummers doen dat bij Douwe Bob?

Door: Mandy Woelkens | Beeld: Sjoerd Geuke

Douwe Bob won de eerste editie van ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Bij het schrijven van zijn liedjes laat hij zich graag inspireren door countrymuziek en dat hoor je dan ook vaak terug. Na de successen van Anouk en The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival, is het nu de beurt aan Douwe Bob om Nederland te vertegenwoordigen. Dat doet hij met het nummer Slow Down, die hij vrijdag uitbracht. Naar welke muziek luistert hij eigenlijk zelf graag?

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

The Eagles – Peaceful easy feeling
“Laatst deed ik in ‘De wereld draait door’ nog een ode aan de net overleden Glenn Frey. Hij was een van de oprichters van The Eagles en heeft mij leren zingen. Glenns stem was één van de eerste geluiden die ik ‘zelf’ ontdekte. Ik zong stiekem mee, omdat ik bang was om gehoord te worden. Op een bepaalde manier heeft Glenn mij daar heel erg mee geholpen.”

Joni Mitchell – A case of you
“Deze plaat hebben mijn ouders me vroeger door m’n strot geduwd. Net als Peaceful easy feeling van The Eagles trouwens. Ik hoorde niet anders. Maar erg vond ik dat niet, want ik genoot zelf ook van die liedjes.”

Crosby, Stills and Nash – Guinevere
|“Ook dit was een van de favorieten van mijn ouders en heb ik destijds erg vaak uit de speakers horen komen. Niets mis dus met mijn muzikale opvoeding, want ik luister er nog steeds graag naar.” 

Wat is je all time favorite guilty pleasure?


Cher – Believe
“Dit nummer zit stiekem heel erg goed in elkaar. Door de vreselijke productie klinkt het heel slecht, maar als je daar doorheen kunt luisteren is het eigenlijk gewoon een heel goed liedje.”

Douwe Bob Live zien?

  • Vrijdag 8 april Doornroosje, Nijmegen
  • Vrijdag 15 april Annabel, Rotterdam
  • Donderdag 21 april 013, Tilburg
  • Vrijdag 22 april Oosterpoort, Groningen

Lees ook:

VIDEO: VIVA’s Juicy Trio met Douwe Bob: ‘Wat ik over zou willen doen? Sex!’
Douwe Bob: ‘Ik heb niets tegen regels, behalve als ze nergens op slaan’