De drie favoriete songs van FunX-dj Angelique Houtveen

Angelique Houtveen

mandy kopfotoDat liedje dat je altijd keihard meezingt, die ene plaat waarvan je moet huilen of dat nummer waarop je met je voetjes van de vloer gaat: muziek roept altijd een emotie op. Radio­dj Angelique Houtveen, die in 2013 een Marconi Award won in de categorie Aanstormend Talent, is elke ochtend tussen 10 en 13 uur te horen op NPO FunX met het programma ‘ClassX’.

Door: Mandy Woelkens

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

D’Angelo ­- Really Love
“Tijdens de 5 minuten en 44 seconden dat dit nummer duurt, ben ik intens gelukkig. Mijn schouders ontspannen, mijn hoofd is leeg. Dat is de kracht van muziek, wat mij betreft. Dat het emoties kan versterken en beïnvloeden. Als ik na een drukke dag op de bank neerplof, gaat dit nummer direct aan.”

Sarah Vaughan ­- Lullaby of Birdland 
“Staat altijd aan tijdens de afwas. Een klassieke jazz­standard, gezongen door vele artiesten, maar de stem van Sarah maakt mij vrolijk. Werkt ook perfect tijdens het stofzuigen in combinatie met een dansje.”

Kendrick Lamar ­- These Walls 
“Als tiener was ik helemaal into Dr. Dre en Snoop Dogg, de westcoast-hiphop. Kendrick brengt dit weer helemaal terug en doet er een schepje bovenop met interessante videoclips en toffe samenwerkingen. De sfeer in dit nummer vind ik sexy. Zo’n gevoel na een geweldig feest waar je precies genoeg hebt gedronken en in een lekkere vibe zit.”

Wat is je all time favorite guilty pleasure?

Ali G. feat. Shaggy ­ Me Julie 
“Zo fout, maar o zo geweldig! Die beat, die clip, de zwoele stem van Shaggy. Ali G. was natuurlijk al een fout alter ego van Sacha Baron Cohen en dan was daar ineens Shaggy, die we al kenden van ‘Mr. Bombastic’, ‘It wasn’t me’ en vele andere hits. Hits die ik stiekem allemaal geweldig vond (en nog steeds luister)!”

Lees ook:

De drie favoriete songs van Sef
De drie favoriete songs van Diggy Dex
De drie favoriete songs van Wietze de Jager