De drie favoriete songs van Jett Rebel

jett rebel

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt onder de douche, dat prachtige lied waarbij je altijd moet huilen of dat deuntje waarop je móét dansen: muziek roept bij iedereen emoties op. Welke nummers doen dat bij Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel?

Door: Mandy Woelkens | Beeld: Hannah Lipowsky

Jett Rebel (25) maakt dit jaar drie albums (!) en vorige maand kwam de eerste uit. ‘Truck’ telt 27 nummers die hij met een cassetterecorder met vier banen zelf heeft ingespeeld. Vandaag begint hij aan zijn clubtour ‘The best night of your life’. Bijna alle twaalf shows zijn uitverkocht, dus wil je dit multitalent nog zien, dan moet je snel zijn.

Welke nummers draai je helemaal grijs?

Bob Dylan – ‘Tangled up in blue’
“Toch wel mijn lievelingsnummer, denk ik. Ik draai het echt elke dag. Ik kan niet eens goed uitleggen waarom, maar het is een nummer waar ik oprecht echt nooit genoeg van kan en zal krijgen.”

Harry Nilsson – ‘Nobody cares about the railroads anymore’
“Gewoon, omdat het nummer me een goed gevoel geeft. Ik word er vrolijk van.”

The Beach Boys – ‘Friends’
“Dit nummer kan ik zo vaak luisteren. En omdat het redelijk aan het begin van het album staat, zorgt het ervoor dat ik ook maar meteen de hele plaat afluister.”

Wat is je muzikale guilty pleasure?

Starbuck – ‘Everybody be dancing’
“Of toch “Moonlight feels right’? Misschien wel alles van Starbuck. Het is zo fout op een positieve manier, ik hou ervan! Heerlijke, mierzoete blijheid, die het vooral goed doet als ik op vakantie ga of in de auto zit.”