De drie favoriete songs van Kobus Groen

Mandy  Woelkens (26) is redacteur en online verslaggever bij Giel Beelen en 3FM. Wekelijks vraagt ze een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers.

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt als je onder de douche staat, dat prachtige liedje waar je altijd bij moet huilen, of dat ene deuntje waar je niet op stil kan zitten en echt moet dansen; muziek roept bij iedereen wel emoties op. Welke nummers ontroeren Kobus Groen, bassist bij de band Miss Montreal?

Momenteel staat hij Sanne Hans, de frontvrouw van Miss Montreal, bij tijdens het coachen in The Voice of Holland. De band heeft ook net een nieuwe single uit: Love You Now. Na The Voice gaan ze even lekker op vakantie om vervolgens aan de opnamen van een nieuw album te beginnen.

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

Crosby Stills Nash en Young – Woodstock
“Woodstock heb ik leren kennen toen ik in de theaterproductie Woodstock the Story kwam te spelen. Dit liedje zit in die productie en al tijdens het instuderen viel ik als een blok voor de supertoffe koortjes en de goede vibe.”

Bon Iver – Perth… of Holocene
“Dat kan ik nu effe niet beslissen. Eigenlijk is alles van Bon Iver mooi. Ik hou erg van die hele plaat, van de fijne sfeer en sound. Ik word er lekker rustig van. Perth omdat die als eerste is en je dus altijd daarmee begint met luisteren. Met Perth kom je meteen in dat Bon Iver gevoel. Holocene omdat ik dat het mooiste liedje vind… oh wacht, OPGELOST!! Holocene heeft gewonnen.”

Daft Punk – Harder, Better, Faster, Stronger
“Op dit nummer van Daft Punk heb ik vroeger op allerlei vage feestjes onwijs staan dansen. Goede herinneringen!”

Wat is je all time favorite guilty pleasure?

Carl Anderson – Heaven on Their Mind
“Ik ben echt helemaal debiel verliefd op de muziek van de musical Jesus Christ Superstar (de versie uit 1973). Dit vind ik een mooi stuk in de film, ik denk ook omdat het daarmee echt begint. Dat is dan wel geen foute dansplaat uit de jaren 90, maar zeker wel guilty :).”

Miss Montreal live zien?

22 april in Heineken Music Hall in Amsterdam

2 Credits Sanne haha arti

Lees ook:

De drie favoriete songs van Lucas Hamming
De drie favoriete songs van Samgar Jacobs
De drie favoriete songs van Suus de Groot 

Beeld: Ruben van Vliet, Sanne Hans