De drie favoriete songs van Lisa Moree

lisa moree

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt onder de douche, dat prachtige lied waarbij je altijd een traantje wegpinkt of dat deuntje waarop je móét dansen: muziek roept bij iedereen emoties op. Welke nummers doen dat bij Lisa Moree, bassist en zangeres van de band Bells of Youth?

Door: Mandy Woelkens

Het zijn dan wel vijf vrouwen in een band, maar door Bells of Youth een girlband te noemen, doe je ze echt tekort. Volgende maand komt hun tweede album ‘Dreamers’ uit en dat viert de indiepop-band met een releaseparty in Paradiso Amsterdam op 14 april. Er zijn nog kaartjes!

Welke nummer draai jij helemaal grijs?

Wild Nothing – Reichpop
“Door dit lied krijg ik echt weer zin in de zomer en in festivals. Superfijn, vrolijk nummer van het nieuwe album ‘Life of pause’, dat overigens in zijn geheel te gek is. Het album ‘Nocturne’ van deze Amerikaanse indie-rockband draaide ik al grijs en deze begint ook al steeds meer Spotify-uren in beslag te nemen.”

David Bowie – Modern love
“Dit nummer is, net als het vorige lied, een openingstrack. Toen Bowie overleed, ben ik – zoals zovelen – weer helemaal in zijn oeuvre gedoken. Elke dag draai ik wel een album van hem, maar ‘Let’s dance’ toch het meest. ‘Modern love’ vind ik qua sound een heerlijke eighties-track waarvan je zin krijgt om uit te gaan.”

Heart – Magic man
“Naar Heart kan ik altijd luisteren. Vooral de hits uit de jaren zeventig, zoals ‘Crazy on you’ en ‘Barracuda’ en de heerlijke powerpopknallers uit de jaren tachtig, zoals ‘What about love?’ en ‘Alone’. ‘Magic man’ vind ik echt hun beste nummer door het verhaal, de vette gitaarsolo’s en de manier waarop het is gezongen.”

Wat is je guilty pleasure?

Eigenlijk heb ik best een hekel aan deze term. Heel vaak als ik een item over een guilty pleasure voorbij zie komen, noemen mensen nummers die ik gewoon heel vet vind (vaak uit de jaren tachtig). Je mag best weten dat ik best wel fan ben van KISS en daar voel ik me totaal niet guilty over.

Bells of Youth live zien?

14/4 Album release in Paradiso Amsterdam
12/5 Extase, Tilburg (met IX)
13/5 Luxor Live, Arnhem (met IX)
14/5 De Kroepoekfabriek, Vlaardingen (met IX)
19/5 Patronaat, Haarlem (met Alcuna Wilds)
20/5 Wilhelmina, Eindhoven (met IX)
21/5 Hedon, Zwolle (met Alcuna Wilds)
27/5 Simplon, Groningen (met IX)
28/5 Festival Sniester, Den Haag