De drie favoriete songs van… Lucas Hamming

Mandy  Woelkens (26) is redacteur en online verslaggever bij Giel Beelen en 3FM. Wekelijks vraagt ze een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers.

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt als je onder de douche staat, dat prachtige liedje waar je altijd bij moet huilen, of dat ene deuntje waar je niet op stil kan zitten en echt moet dansen: muziek roept bij iedereen wel emoties op. Welke nummers ontroeren singer songwriter Lucas Hamming?

Door: Mandy Woelkens

Elke week vraag ik een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers. Deze week kiest Lucas Hamming (22), finalist van De beste singer songwriter en nu elke maand te zien als huisband bij De Wereld Draait Door, zijn favoriete platen uit. Na zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter in 2013, heeft Lucas in oktober van dit jaar zijn debuutalbum Ham uitgebracht. Op 23 december staat Lucas met een speciale kerstshow: Lucas Hamming XL Christmas Show, in de Melkweg in Amsterdam.

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

Arctic Monkeys – Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not
Deze plaat is de reden waarom ik in bandjes wilde spelen!

Tame Impala – Currents
Momenteel draai ik dit nummer bijna dagelijks. Kevin Parker, de frontman van Tame Impala, is een fucking held. Ik leer zoveel van hem door alleen zijn muziek te luisteren. Bij elke luisterbeurt ontdek ik weer iets nieuws. Dit inspireert mij echt heel erg!

The Beatles – Revolver
The Beatles hebben zo ontzettend veel platen dat ik gewoon niet wist waar ik moest beginnen. Telkens begon ik aan een album, maar ik kwam er gewoon niet in. Iedereen had het maar over The Beatles dit, The Beatles dat, zus en zo… Tot dat mijn vader mij Revolver gaf. Toen was ik om. Vanaf moment 1 gepakt, gegrepen en het heeft mij nooit meer losgelaten. Nu kan ik ook gewoon normaal naar de andere platen luisteren hoor. Revolver  plaat heb ik trouwens ook nog veel geluisterd tijdens het opnemen van mijn eigen album.

Wat is je all time favorite guilty pleasure?

Tino Martin – Jij Liet Mij Vallen
Ik vind het heerlijk om deze met mijn broer in de auto keihard mee te blèren.

Lucas Hamming live zien?

Woensdag 23 december in de Melkweg in Amsterdam
Zaterdag 16 januari bij Noorderslag in Groningen

Vanaf 5 februari start Lucas Hamming weer met een Nederlandse clubtour. Hij staat onder andere in Neushoorn (Leeuwarden), Patronaat (Haarlem) en Paard van Troje (Den Haag).

Lees ook:

De drie favoriete songs van Kobus Groen
De drie favoriete songs van Samgar Jacobs
De drie favoriete songs van Suus de Groot 

Beeld: Nick Helderman