De drie favoriete songs van Maaike Ouboter

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt onder de douche, dat prachtige lied waarbij je altijd een traantje wegpinkt of dat deuntje waarop je móét dansen: muziek roept bij iedereen emoties op. Welke nummers doen dat bij Maaike Ouboter?

Door: Mandy Woelkens | Beeld: IAMKAT

Maaike Ouboter (24) kennen we allemaal van haar deelname aan ‘De beste singer songwriter’ waar ze het prachtige ‘Dat ik je mis’ voor het eerst aan het grote publiek liet horen. De jury was in tranen en inmiddels is het een van de meest gedraaide platen op begrafenissen. Maar Maaike maakt ook vrolijke Nederlandstalige liedjes. Vorige maand stond ze nog in een uitverkocht Paradiso waar ze aankondigde 12 juni in het Amsterdamse Bos te spelen als onderdeel van de concertserie ‘Live at Amsterdamse Bos’. 

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

Nothing but thieves – ‘Trip switch’
“Echt een goed nummer, met een heel goed rifje. Ik ga automatisch met mijn hele lichaam mee naar beneden op die aflopende rif. Ik krijg er energie van. Als ik me ergens toe moet zetten, of door de vrieskou moet fietsen, luister ik altijd deze track om op te laden.”

Dazzled Sticks – ‘Hooligans in Bloomingdale’
“Dit is echt geniaal! De tekst zit goed in elkaar en is grappig. Ik rap/zing stiekem altijd heel hard mee als ik ‘m thuis opzet.”

Alt-J – ‘Taro’
“Bij dit nummer heb ik altijd het gevoel dat ik op reis ben, of per ongeluk in een film ben beland. De tekst lijkt onbegrijpelijk, maar vertelt het verhaal van een gesneuvelde oorlogsfotograaf. En er zit zo’n tof instrumentaal stuk in!”

Wat is je all time favorite guilty pleasure?

Coco Jambo – ‘Mr President’
“Foute zonnebril op, basisschooldanspasjes uit de kast, en gaan.”

Maaike live zien?

Zondag 12 juni – Live at Amsterdamse Bos