De drie favoriete songs van Malou Holshuijsen

mandy kopfotoDat liedje dat je altijd keihard meezingt, die ene plaat waarvan je steevast gaat huilen of dat nummer waarop je móét dansen: muziek roept altijd een emotie op. Radio-dj Malou Holshuijsen hoor je elke ochtend samen met Barry Brand op Radio Decibel met het programma ‘Dagstart’. Wat zijn haar favo liedjes?

Door: Mandy Woelkens

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

Lou Reed – ‘Perfect day’
Dit is een liedje dat je kan opzetten en waarvan je vooraf niet weet wat er gaat gebeuren. Een nummer waarbij je kan gaan huilen zonder te weten of dat van verdriet of van blijdschap is. Het is mooi en droevig tegelijk en dat is fijn op z’n tijd!

Typhoon – ‘Hemel valt’
Ik word hier vrolijk van. En als ik het nummer daarna nog een keer draai, word ik nog vrolijker. Euforie bij meer dan drie keer luisteren! Inhoudelijk is het ook prachtig. En wat een geweldig mens is Glenn de Randamie, met een supergoede instelling: “Ik ben dankbaar voor mijn lach. Als ik die niet had, was ik depri of suïcidaal.”

Amy Winehouse – ‘Back to black’
Omdat het zo retezonde is dat zij er niet meer is. En omdat het zo’n retelekker nummer is. Heel, heel, héél soms als ik een keer met het verkeerde been uit bed ben gestapt, zet Barry deze keihard aan. Om er wat energie in te knallen. En het werkt! 

Wat is je all time favorite guilty pleasure?

Veldhuis & Kemper- ‘Ik wou dat ik jou was’
I shit you not. Dit vind ik echt een heel mooi nummer. Ik word ook altijd een beetje boos als hij op de jaarlijkse kerst-karaokeborrel niet wordt gedraaid. O, en hoe tof is het dat als je ‘m opzoekt op YouTube (ja, dat doe ik dus, nou en?), er TMF rechtsboven in beeld staat? Jeugdsentiment!

Lees ook:

De drie favoriete songs van Annemieke Schollaardt
De drie favoriete songs van Jett Rebel
De drie favoriete songs van Douwe Bob