De drie favoriete songs van Rianne Walther

Rianne Walther

Mandy  Woelkens (26) is redacteur en online verslaggever bij Giel Beelen en 3FM. Wekelijks vraagt ze een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers.

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt als je onder de douche staat, dat prachtige liedje waar je altijd bij moet huilen, of dat ene deuntje waar je niet op stil kan zitten en echt moet dansen; muziek roept bij iedereen wel emoties op. Welke nummers ontroeren Rianne Walther, frontvrouw van The Indien?

Elke week vraag ik een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers. Deze week deelt Rianne Walther van The Indien haar favoriete songs met je. Muziek van The Indien is fijn, dromerig en melodieus. Een paar weken geleden is hun tweede EP van dit jaar verschenen: Hiatus. Afgelopen week hebben ze hun laatste show van dit succesvolle jaar gespeeld en voor komend jaar zijn er vooralsnog geen shows bevestigd. Houd hun website in de gaten, want er komen binnenkort nieuwe data aan!

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

Fleetwood Mac – Dreams
“Dit liedje maakt me rustig, Als ik naar Stevie Nicks luister kan al mijn gedachten opzij zetten. Ik hoef daarvoor niet te gaan sporten, Fleetwood Mac is all I need.”

Tame Impala – Feels like we’re only going backwards
“Ik houd van de sound en vibe van dit liedje. Als ik onderweg ben luister ik het liefst naar liedjes die mij het gevoel geven dat ik mee kan reizen met het verhaal.”

Jimi Hendrix – All along the watchtower
“Dit brengt me terug naar mijn middelbare school-periode. Met mijn skateschoenen en ketting gemaakt van oude knijpers (terwijl ik van skaten geen bal bakte) luisterde ik graag naar onze Jim. Ik had een platenspeler op mijn kamer en draaide daar alle LP’s van mijn ouders. Daar zat een Woodstock vinyl tussen en die heb ik helemaal grijs gedraaid. Uiteindelijk is dit één van mijn all time favorites.”

Wat is je all time favorite guilty pleasure?

Destiny’s Child – Bootylicious
“Omdat ik stiekem nog steeds hoop de volgende Beyoncé te worden qua dansmoves – vocaal gezien heb ik het allang opgegeven. Als ik dit nummer opzet kan ik niet stilstaan en ik hoor mijn toekomstige kinderen al zeggen; Mahammmmmmmmm.’ De gitaarriff is een sample van een Stevie Nicks-song, dus dubbel feest!

Lees ook:

De drie favoriete songs van Lucas Hamming
De drie favoriete songs van Samgar Jacobs
De drie favoriete songs van Suus de Groot
De drie favoriete songs van Kobus Groen

Beeld: Marcel Helder