De drie favoriete songs van Samgar Jacobs

Mandy  Woelkens (26) is redacteur en online verslaggever bij Giel Beelen en 3FM. Wekelijks vraagt ze een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers.

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt als je onder de douche staat, dat prachtige liedje waar je altijd bij moet huilen, of dat ene deuntje  waar je niet op stil kan zitten en echt moet dansen; muziek roept bij iedereen wel emoties op. Welke nummers ontroeren Samgar Jacobs, drummer en (lead)zanger van de band Mister and Mississippi?

Door: Mandy Woelkens

Ik vraag elke week een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers. Deze week kiest Samgar Jacobs (29), bekend als drummer en zanger van de indie/folkband Mister and Mississpi, zijn favoriete platen uit. Mister and Mississippi sluit deze maand op 19 december hun najaars clubtour af in Paradiso Amsterdam. Afgelopen jaar hebben ze zowel in Nederland als over de grenzen gespeeld. Begin volgend jaar touren ze weer door Duitsland, maar ze zijn gelukkig ook gewoon weer in Nederland te zien met een theatertour.

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

MONEY  – I’ll be the Night
“Dit liedje weet mij de afgelopen paar dagen het meest te raken en maakt mij ook erg benieuwd naar hun tweede plaat Suicide songs die eind januari uitkomt. Er zit een mooie dromerigheid, maar ook een droevigheid in de stem van zanger Jamie Lee die mij bij de eerste plaat The shadows of heaven ook wist te grijpen. De band weet de muziek zo goed over te brengen dat het lijkt alsof elk liedje voor mij geschreven is.”

Low  – DJ
“Een paar weken geleden ben ik in Paradiso naar het concert geweest van Low. Een echtpaar die al jaren lang mooie, diepgaande muziek maakt waarin diepgaande teksten samen met perfecte harmonieën de boventoon voeren. De meest recente plaat die zij gemaakt hebben is van een aantal weken geleden en is opgenomen in de studio van een van mijn inspiratiebronnen: Justin Vernon (Bon Iver). DJ staat op hun nieuwe plaat ‘One and Sixesen spreekt voor mij het meest tot de verbeelding. Mede omdat er naar mijn idee een religieuze ondertoon of knipoog in zit.”

Beach House – Days of Candy
“Dit nummer staat op de plaat Depression Cherry. Zulke mooie geluiden, stemmen, drums en teksten op één plaat, wat zeg ik, in één nummer. Deze plaat mag je niet ontgaan. Vooral niet met het depressive weer van de afgelopen tijd. Gelukkig komt de lente spoedig en staan er ook liedjes op deze plaat die ons qua gevoel daar vroegtijdig naartoe brengen.”

Wat is je all time favorite guilty pleasure?

Ultimate Kaos – Casanova
“Mijn guilty pleasure komt uit de jaren ’90. Dit nummer is vooral door mijn zussen erg veel gedraaid en daarom ook één van mijn guilties geworden. Bij elk wild feestje vraag ik dit liedje aan. Ik doe mijn ogen dicht wetende dat mijn dansmoves niet eens in de buurt komen van die van Napoleon Dynamite en dans alsof mijn leven er vanaf hangt. Elke keer weer. Dit neemt mij terug in de tijd en daar word ik stiekem best wel blij van.”

Mister and Mississipi live zien?

Donderdag 17 december in Bibelot, Dordrecht
Vrijdag 18 december in W2, Den Bosch
Zaterdag 19 december in Paradiso, Amsterdam

Vanaf 12 maart start de theatertour van Mister and Mississippi. Ze staan onder andere in theater Oosterpoort (Groningen), Theater de Veste (Delft) en Schouwburg Odeon (Zwolle).

Lees ook:

De drie favoriete songs van Kobus Groen
De drie favoriete songs van Lucas Hamming
De drie favoriete songs van Suus de Groot 

Beeld: BrunoPress