De drie favoriete songs van Sef

Mandy  Woelkens (26) is redacteur en online verslaggever bij Giel Beelen en 3FM. Wekelijks vraagt ze een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers.

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt onder de douche, dat prachtige liedje waarbij je altijd moet huilen of dat ene deuntje waarop je móét dansen: muziek roept bij iedereen emoties op. Welke nummers doen dat bij Yousef Gnaoui, beter bekend als rapper Sef?

Sef werd bekend met de nummers ‘Stuk’ met The Partysquad, Dio en Sjaak en ‘Me Nikes’ met The Opposites. Eind 2015 kwam zijn tweede solo-studioalbum ‘In kleur’ uit, een fantastische plaat waarbij hij in samenwerking met Vice ook een magazine uitbracht. Je moet het hele album luisteren, maar mijn lievelings zijn ‘Toch houdt ze van mij’, ‘Repeat’, ‘Pijn’ en ‘Sex, drugs & synthesizers’.

Welke nummers draai je helemaal grijs?

Dolly Parton – ‘Jolene’
Buiten het feit dat het liedje een prachtige melodie heeft, vind ik de insteek van de tekst heel bijzonder. Ze zegt tegen Jolene dat ze het zou begrijpen als haar man voor haar zou vallen omdat ze zo mooi is, maar smeekt haar ook om hem niet te verleiden. Want: ‘He’s the only one for me, Jolene’.

Lenny Williams – ‘Cause I love you’
“Een ouderwetste soulknaller van een minuut of zeven, inclusief breakdown in het midden met een zwoele monoloog. En de uithalen aan het einde zijn bizar goed.”

James Brown – ‘It’s a man’s man’s man’s world’
“Eigenlijk is dit nummer een heel mooie samenvatting van hoe de mensheid werkt, en hoe we soms niet verstandig omgaan met onze kracht.”

Wat is je muzikale guilty pleasure?

“Ik geloof niet in guilty pleasures. Als ik een nummer mooi vind, schaam ik me daar niet voor. Ik vind het ook een beetje een belediging naar de artiest toe, die zijn best heeft gedaan om iets moois te maken. Iemand heeft een nummer van mij ook weleens een guilty pleasure genoemd. Dat is niet leuk en dat wil ik een andere artiest niet aandoen. ABBA 4 LIFE.”

Sef live zien?

Zaterdag 16 januari staat Sef op Noorderslag, waarna hij in april met een clubtour begint:

  • vrijdag 1 april Bibelot, Dordrecht
  • zaterdag 9 april Patronaat, Haarlem
  • vrijdag 22 april Paard van Troje, Den Haag
  • zaterdag 23 april Hedon, Zwolle

Lees ook:

De drie favoriete songs van Lucas Hamming
De drie favoriete songs van Samgar Jacobs
De drie favoriete songs van Domien Verschuuren
De drie favoriete songs van Suus de Groot
De drie favoriete songs van Kobus Groen
De drie favoriete songs van Rianne Walther

Beeld: Sjoerd Geuke