De drie favoriete songs van Suus de Groot

suus de groot

Mandy  Woelkens (26) is redacteur en online verslaggever bij Giel Beelen en 3FM. Wekelijks vraagt ze een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers.

mandy kopfotoDie ene plaat die je keihard meezingt als je onder de douche staat, dat prachtige liedje waar je altijd bij moet huilen, of dat ene deuntje waar je niet op stil kan zitten en echt moet dansen; muziek roept bij iedereen wel emoties op. Welke nummers ontroeren Suus de Groot, frontvrouw van Sue the Night?

Elke week vraag ik een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers. Deze week deelt Suus de Groot (32), frontvrouw van Sue the Night, haar favoriete platen met jou. Deze altijd goedlachse en gezellige chick bracht met haar band begin dit jaar hun debuutalbum Mosaic uit. Ze zijn zijn op dit moment vol in opnames voor een tweede album, die volgend jaar ergens zal verschijnen. De eerste single van dit album kunnen we ergens in februari of maart verwachten.

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

War On Drugs – Under the Pressure
Eigenlijk vind ik alles van die band fantastisch! Ze gooien een warm dekentje om je heen met tegelijkertijd een sluimerend gevoel van protest tegen de ‘American Dream’.

Arcade Fire – Reflector
Bezwerende song die bij mij op repeat kan. Ook van deze band vind ik vrijwel alles goed. Het klopt gewoon allemaal; de lyrics, de sound en de energie die ze brengen.

Nick Cave – Jubilee Street
Dit nummer is van het laatste album ‘Push the Sky Away’. Een song die heel langzaam opbouwt in arrangement en tempo, heel vet.

Wat is je all time favorite guilty pleasure?

Driving Home For Christmas – Chris Rea
Waarschijnlijk komt dat omdat ik zin heb in kerst. Volgens mij heb ik best wel veel guilty pleasures. Maar voor nu is dit dan toch echt wel mijn favoriet.

Lees ook:

De drie favoriete songs van Samgar Jacobs
De drie favoriete songs van Lucas Hamming

Beeld: BrunoPress