De drie favoriete songs van Wietze de Jager

wietze de jager

Mandy  Woelkens (26) is redacteur en online verslaggever bij Giel Beelen en 3FM. Wekelijks vraagt ze een muzikant naar zijn of haar favoriete nummers.

mandy kopfotoDat liedje dat je altijd keihard meezingt, die ene plaat waarvan je moet huilen of dat nummer waarop je met je voetjes van de vloer gaat: muziek roept altijd een emotie op. Radio-dj Wietze de Jager is elke ochtend tussen 6 en 9 te horen op Qmusic, samen met Mattie, waarna ze samen eindigen met het foute uur. Wat hoort Wietze zelf het liefst?

Welke nummers draai jij helemaal grijs?

Marco Borsato – Mooi
Geen all time favourite, maar wel een liedje dat ik op dit moment helemaal grijsdraai. Eindelijk weer een Borsato-track die de gevoelige snaar raakt. Alleen de muziek, zonder de tekst, is al te gek. De tekst maakt het helemaal af. Niet te ingewikkeld, maar het leven onder de loep en een beetje filosofie van de koude grond. En hoe lekker is het om af en toe keihard mee te tetteren met een echte Borsato.

Coolio – Gangsta’s paradise
Mijn eerste kennismaking met rap was Coolio. Toen ik dit nummer hoorde, wilde ik ook gaan rappen. Met een ijzerdraadje en een oude panty van mijn moeder bouwde ik een soort studiomicrofoon en rapte keihard mee op de instrumentale versie van ‘Gangsta’s paradise’, die ik natuurlijk had gedownload via Kazaa. Tot op de dag van vandaag zit de tekst nog in mijn hoofd en sla ik helemaal aan als ik ’m draai op de radio. Ik ben in te huren voor feesten en partijen.

Snow Patrol – Chasing cars
Ik had nooit gedacht dat het mij ook zou overkomen, maar ‘Chasing cars’ is echt ‘ons liedje’. Afgelopen jaar ben ik getrouwd en dit nummer zit zelfs onder de aftermovie van de bruiloft.Je hoort het op het moment dat we de kerk in lopen en elkaar het jawoord geven: zwijmel, zwijmel en nog eens zwijmel! Ik heb trouwens ook het idee dat ik dit nummer heel goed kan meezingen, maar ben tot nu toe de enige die dat vindt.

Wat is je all time favourite guilty pleasure

Guilty pleasure? Doe niet zo interessant, dat noem je toch gewoon een FOUTE PLAAT. Elke ochtend hebben wij tussen 9 en 10 het Foute Uur op Qmusic en daar kom ik erachter dat ik eigenlijk 90% keihard meezing, net zoals de rest van Nederland. Het zijn echt van die liedjes die we allemaal kennen, maar waar we ons ook een beetje voor schamen. Als ik er eentje moet kiezen, ga ik voor de Backstreet Boys met ‘I want it that way’. Wat een nummer. Wat een gevoel. Wat een tekst. Hier gaat geen boyband overheen.

Wietze trouwde afgelopen jaar met Qmusic-dj Lieke Veld. Zij deelde een tijdje geleden ook haar favoriete liedjes, je checkt ze hier.

Lees ook:

De drie favoriete songs van Lucas Hamming
De drie favoriete songs van Domien Verschuuren
De drie favoriete songs van Suus de Groot
De drie favoriete songs van Sef
De drie favoriete songs van Diggy Dex

Beeld: Anke van der Meer