Mandy geeft concerttips – week 10

mandy's concerttips

mandy kopfotoGaragepunk, lieflijke Nederlandstalige liedjes of een upcoming singer songwriter: er is deze week voor ieder wat wils in de concertzalen. Waar sta jij vooraan?

Door: Mandy Woelkens

donderdag 10 maart / St. Tropez / ECI Cultuurfabriek / Roermond

Zin in een avondje gitaren en rauwe garagepunk? St. Tropez is waar je moet zijn. De bandleden zou je kunnen kennen van hun vorige formatie Go Back To The Zoo (GBTTZ), voormalig huisband van De Wereld Draait Door. Die band is helaas niet meer, maar St. Tropez is er wel. En dat is meer dan GBTTZ 2.0. De sound van de mannen is helemaal veranderd en waar eerst Cas Hieltjes de frontzanger was, is dat nu Lars Kroon – die bij GBTTZ bassist was. Om teleurstellingen te voorkomen: ze doen echt geen hits van vroeger meer. Het is een heel andere band met heel andere toffe nummers.

vrijdag 11 maart / Eefje de Visser / Doornroosje / Nijmegen

Ik ben een beetje verliefd op de mooie Nederlandstalige nummers van Eefje de Visser. Begin dit jaar kwam haar derde album ‘Nachtlicht’ uit. Als je Eefje al kent van haar vorige albums, zal het je vast opvallen dat de nieuwe liedjes iets opgewekter aandoen. Wellicht heeft het er iets mee te maken dat een deel van haar album is opgenomen in Barcelona. Hoe dan ook, als je Eefje nog nooit live hebt gezien, moet je echt naar een van haar shows gaan. Mooie, warme, lieflijke Nederlandstalige liedjes die soms bijna een verhaaltje zijn.

zaterdag 12 maart / Jake Isaac / Tivoli Vredenburg / Utrecht

Er is er weer eentje bij hoor: een nieuwe doorbrekende Engelse singersongwriter die je in de gaten moet houden. Toen ik Jake Isaac vorig jaar live hoorde, deed zijn stem me in de verte denken aan Michael Kiwanuka (check Spotify als je die ook nog niet kent; heerlijke zondagochtendmuziek). Het zou mij niet verbazen als Jake Isaac dit festivalseizoen op wat Nederlandse festivals te checken zal zijn. Leuk als jij hem dan al eerder in een wat kleinere zaal hebt kunnen bewonderen toch?!