Mandy geeft concerttips – week 11

mandy's concerttips

mandy kopfotoZin in muziek? Dat kan geregeld worden. Van Kovacs tot Jett Rebel, welk optreden wil jij niet missen?

Door: Mandy Woelkens

donderdag 17 maart / Kovacs / Bibelot / Dordrecht

Kovacs stond al eerder op grote festivals zoals North Sea Jazz en Lowlands. Je zou haar kunnen kennen van de singles ‘My Love’ en ‘Diggin’. Al haar nummers zouden zo een soundtrack kunnen zijn van een James Bond-film. Sharon Kovacs is een opvallende verschijning met haar bontmuts, maar het meest opvallende aan haar is haar prachtige, donkere, rauwe en expressieve stem. Ze weet je helemaal mee te nemen in haar eigen wereldje. Het is altijd stom om te zeggen, maar ze klinkt on-Nederlands goed.

vrijdag 18 maart / Jett Rebel / Parkstad Limburg Theaters / Heerlen

Jett Rebel beloofde ons ‘The best night of your life’ en daar is geen woord aan gelogen. Met deze tournee trok Jett Rebel met zijn fantastische band langs alle grote popzalen in Nederland. Bijna elke plek was meteen stijf uitverkocht. Alleen voor zijn laatste optreden, aanstaande zaterdag in Heerlen, zijn er nog wat kaarten over. Dus als je hem nog niet live hebt gezien met nummers van zijn laatste album ‘Truck’, grijp dan nu je kans. Maak trouwens geen afspraken meer voor later op de avond, want hij zijn show duurt ongeveer drie(!) uur.

zaterdag 19 maart / Mister and Mississippi / Theater de Griffioen / Amstelveen

Mister and Mississippi gaat met hun tweede album ‘We only part to meet again’ voor het eerst een theatertour doen. Deze trappen ze af in Amstelveen. In twee delen krijg je nummers van hun debuutalum, maar ook van hun tweede album te horen. En stiekem zullen ze ook al wat nieuwe nummers spelen die op een nog uit te brengen derde album zullen verschijnen. Ze worden soms omschreven als een Indiefolk semi-akoestisch bandje, maar zijn veel meer dan dat. Ook daarom is het bij uitstek een band die je een keer live in een theaterzaal wilt zien.