Mandy geeft concerttips – week 12

mandy's concerttips

mandy kopfotoWekelijks deelt Mandy Woelkens haar concerttips op VIVA.nl. Bij welk optreden sta jij dit Paasweekend vooraan?

Donderdag 24 maart / Tourist LeMC / Mezz / Breda

Johannes Faes, beter bekend als Tourist LeMC, wordt ook wel de stadstroubadour van Antwerpen  genoemd. Hij maakt hiphop op een kleinkunst manier. Hij bezingt het leven zoals het is: de mooie, maar ook de minder mooie dingen. Zijn maatschappijkritische teksten laten zijn scherpe observaties horen. Zijn stijl is een combinatie van vele stijlen die je nog niet eerder hebt gehoord en desondanks klinkt het alsof je het al kent. Zijn flow is rustig waardoor je de ‘verhalen’ die hij vertelt goed kunt volgen en op een bepaalde manier ook voelt.

Vrijdag 25 maart / Kenny B / Annabel / Rotterdam

Yes, het is weer lente! Word ik zelf erg blij van, ook al is het nog best koud buiten. Maar de zonnige nummers van Kenny B doen je dit even vergeten. Kenny B ken je vast al van zijn hit ‘Parijs’, waar hij afgelopen maandag een Edison in de categorie ‘Song van het Jaar’ voor kreeg. Dus als je zin hebt in een gezellige avond met aanstekelijke liedjes, waardoor het even voelt alsof het zomer is, moet je vrijdagavond in Rotterdam zijn.

Zondag 27 maart / My Baby / Doornroosje / Nijmegen

Louter liefde voor dit toffe Nederlandse/Nieuw Zeelandse trio. Ook zij wonnen afgelopen maandag een Edison, maar dan in de categorie ‘Best Alternative’. Hun muziek is een combinatie van vele verschillende stijlen en zo is hun eigen unieke stijl ontstaan. Die Edison hebben ze dan ook meer dan terecht gewonnen. Het is echt een band die je een keer live gezien moet hebben. Hun tour zit er bijna op, dus ik zou ze zeker checken als ik jou was.