Mandy geeft concerttips – week 13

mandy's concerttips

mandy kopfotoEr is deze week weer voor ieder wat wils te vinden in de Nederlandse concertzalen. Waar sta jij vooraan?

Door: Mandy Woelkens 

vrijdag 1 april / Jack Parow / Metropool / Hengelo

In geval je zin hebt in een feestje, moet je vrijdag richting het Metropool in Hengelo. Jack Parow, de opvallende verschijning die je kunt herkennen aan zijn erg lange petklep en grote snor, is weer in Nederland. En Jack Parow klinkt toch wel heel erg als… Klopt! Zijn naam heeft hij inderdaad afgeleid van Jack Sparrow. Toen hij ‘Pirates of the Caribbean’ voor het eerst zag dacht hij: Fuck die Jack Sparrow, piraat van de Cariben, want ik ben Jack Parow, piraat van het caravan park! Parow is de voorstad van Kaapstad waar Zander Tyler is geboren. Sommige stukken van zijn raps zal je kunnen volgen en de rest klinkt als slecht Nederlands omdat hij in het Zuid-Afrikaans rapt. Maar je hoeft het niet allemaal te kunnen verstaan, de beats voel je vanzelf dus dansen lukt sowieso!

zaterdag 2 april / De Jeugd van tegenwoordig / Gebouw T / Bergen op Zoom

Zo jeugdig zijn ze zelf niet meer, want ze bestaan inmiddels al meer dan 10 jaar: De Jeugd van tegenwoordig. Hun recentste album is dan wel mijn minst favoriete, maar hits als Sterrenstof en de Formule komen ook voorbij. En voor iedereen die het zich afvraagt: natuurlijk is dit muziek! Mocht je dat niet zo ervaren, dan ben je heel stiekem niet zo jeugdig meer. ;-) 

zondag 3 april / Lucky Fonz III / Patronaat / Haarlem

Lucky Fonz III is een Nederlandse singer/songwriter die erg fijne liedjes maakt, en soms ook ietwat donkerder getinte nummers. Hij heeft al met veel bekende Nederlandse artiesten gewerkt, waaronder Armand, Janne Schra, Kempi en The Kik. In februari kwam hij met een nieuw Nederlandstalig album: ‘In je nakie’. De nummers op dit album zijn een mengelmoes van verschillende stijlen die je misschien niet snel bij elkaar zou verwachten, maar zoals ze zijn samengevoegd op dit album klinkt het toch volkomen logisch. Een beetje anders, maar wel heel lekker!