Mandy’s concerttips van week 1

mandy's concerttips

mandy kopfotoMuzikaal het nieuwe jaar beginnen: dat klinkt ons als muziek in de oren. Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, weet waar je deze week moet zijn.

 

Ntjam Rosie / Bimhuis / Amsterdam / donderdag 7 januari

0002_NtjamRosie©RdePuy med size
Behalve een prachtige verschijning heeft Ntjam Rosie ook een fijne, warme en mooie stem. Dit keerstaat ze niet met haar eigen band waarmee je haar normaal live kan zien, maar met het eigenzinnige Artvark saxofoonkwartet. Dit kwartet en Ntjam Rosie komen dit jaar voor het eerst samen in het programma Homelands. Met de kruising van deze twee partijen heb je sowieso een bijzondere avond.

Milow / TivoliVredenburg / Utrecht / vrijdag 8 januari

GettyImages-155830121 (1)
Milow is het meest bekend van zijn Europese hit ‘You Don’t Know’, maar je zou deze Belgische singer/songwriter ook kunnen kennen van zijn cover van 50 Cent’s ‘Ayo Technology’. Op zijn laatste album staan overwegend akoestische nummers waar hij zowel binnen als buiten België veel lovende reacties over heeft mogen ontvangen. Deze tour doet Milow dan ook helemaal solo. Met akoestische versies van oude nummers, maar hij geeft ook vast een voorproefje op nieuw werk van zijn vijfde album dat nog uit moet komen. Oh en ga op tijd, de engelenstem van zijn voorprogramma Emma Bale wil je echt niet missen.

Sabrina Starke / Bibelot / Dordrecht / zaterdag 9 januari

sabrina starke
De laatste plaat van Sabrina Starke, genaamd Sabrina Starke, is haar meest persoonlijke album tot nu toe. Deze week werd haar tweede single ‘Ain’t I A Woman?’ gelanceerd. De muziek van Sabrina is te beschrijven als laidback, jazzy soul. Inspiratiebronnen voor Sabrina zijn o.a. Nina Simone, Bill Withers en Tracy Chapman, wat je goed terug kan horen. Probeer goed naar de teksten te luisteren. Ze inspireren en laten je nadenken over je eigen leven en dromen: erg mooi als muziek dat met je kan doen.

Beeld: Getty (Milow), Eric van Nieuwland (Sabrina Starke), Robin de Puy (Ntjam Rosie)