Mandy’s concerttips van week 49

mandy's concerttips

mandy kopfotoWelke concerten je echt niet mag missen? Wekelijks deelt Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, haar concerttips op VIVA.nl. De optredens van deze artiesten zijn zeker het bezoeken waard!

Door: Mandy Woelkens

Sven Hammond / 013 / Tilburg / donderdag 3 december

Sven Hammond (1)
Het jaar 2015 betekende voor deze band een nieuw album, een deels nieuwe naam en een nieuwe sound. Sven Hammond Soul heeft hun naam namelijk veranderd naar Sven Hammond. Het is een band gevormd rondom hammond-organist Sven Figee. De frontzanger van de band is Ivan Peroti – die je misschien kent van zijn deelname aan The Voice of Holland in team Sanne Hans. Als je Ivan daar al goed vindt, geloof me; dit is echt 100 keer beter! Bereid je voor op vette funk, fijne rhythm and blues, nog steeds een beetje soul met wat pop, inclusief hammond-grooves.

Sue the Night / EKKO / Utrecht / vrijdag 4 december
suethenight (1)

Deze 6-koppige band is gevormd rondom de altijd vrolijke, lieve en energieke frontvrouw Suus de Groot. Deze singer-songwriter uit Haarlem schrijft al liedjes zolang ze zich kan herinneren. De sound is soms een tikkeltje indie gecombineerd met synthpop zoals in de 80’s, maar dan toch vernieuwend met een mooie  melancholische ondertoon. Begin dit jaar kwam hun debuutalbum Mosaic uit en ze zijn druk bezig met nieuw werk, wat in 2016 uitkomt. Ze doen nu een klein tourtje, dus wie weet laten ze stiekem al wat nieuws horen!

Madonna / Ziggo Dome / Amsterdam / zaterdag 5 & zondag 6 december

GettyImages-494652628 (1)
The Queen of Pop: eigenlijk heb ik het daarmee al gezegd. Madonna komt met haar Rebel Heart-tour ook naar Nederland en staat dit hele weekend in Ziggo Dome. Je moet wel diep in je buideltje tasten, maar dan heb je ook wat! Madonna is toch één van de meest controversiële personen in de popgeschiedenis, en draait al meer dan 25 jaar mee (dat is net zo lang als ik ook rondloop op deze wereld…). Dus ja, ze is al wel een tikje ouder, maar haar shows zijn er niet minder om. Dit is zeker iemand die je een keertje live gezien wilt hebben.

Beeld: Getty, BrunoPress