Mandy’s concerttips van week 50

mandy's concerttips

mandy kopfotoWelke concerten zeker het bezoeken waard zijn? Wekelijks deelt Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, haar concerttips op VIVA.nl. De optredens van deze artiesten mag je eigenlijk niet missen.

Door: Mandy Woelkens 

Florence and The Machine / Ziggo Dome / Amsterdam / donderdag 10 december

GettyImages-481908202 (1)
Na drie jaar zijn ze eindelijk weer te zien in Nederland: de Britse band Florence and The Machine. Een band gevormd rondom frontvrouw Florence Welch. Ik leerde de band 3 jaar geleden kennen met het nummer Shake it Out, maar ze gaan al een stuk langer mee dan dat. Met hun nieuwe album ‘How Big, How Blue, How Beautifulstaan met de How Big’-tour ook in Nederland. Zelf omschrijft Florence hun muziek als A choir girl gone horribly, desperately wrong. ‘Wrong’ is voor mij dan in dit gevoel goed fout. Deze indie-rock muziek met het eigenzinnige stemgeluid van Florence sleept je met zich mee.

The Indien / Ekko / Utrecht / vrijdag 11 december

The Indien - Hiatus (digicover notext) 3543x5343 (1)
Dit jaar leerde ik The Indien kennen nadat ze met hun single ‘Done’ werden bekroond tot 3FM Serious Talent. Begin dit jaar kwam hun Debuut EP ‘Cologneuit, een EP met een indiepop sound date en randje uit de jaren ’60 heeft. Hun nieuwe single ‘Summer Night’ is net uit en tijdens hun live optredens wordt je meegenomen door hun fijne, soms ietwat dromerige muziek. Het wordt deze avond een goede Haagse aangelegenheid, want als voorprogramma nemen ze de eveneens Haagse indiepopband Son Mieux mee.

Di-Rect / FLUOR / Amersfoort / zaterdag 12 december

Di-rect (1)
Jeugdsentiment, maar eigenlijk ook veel meer dan dat. Als zelf ook Hagenees zijnde kende ik vroeger natuurlijk alle liedjes van Di-Rect uit mijn hoofd. Fantastisch! Maar dat was nog met Tim als frontzanger en sinds Marcel in de band zit, is de band naar mijn idee zoveel beter geworden. Dit jaar bestaat de band 15 jaar. Dat vierden ze afgelopen zomer nog groots met een eigen serie en een groots concert op het strand van Scheveningen. Maar ik heb ze ook vaker in clubs zien spelen en daar is het feestje niet minder groot!

Beeld: Florence and the Machine: Getty, The Indien: Justine Leenarts, Di-Rect: BrunoPress