Mandy’s concerttips van week 51

mandy's concerttips

mandy kopfotoZin in een concert, maar geen idee welke optredens écht een bezoekje waard zijn? Wekelijks deelt Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, haar concerttips op VIVA.nl.

La Pegatina / Hedon / Zwolle / donderdag 17 december
lapegatina_canbatllo38

Als je zin hebt in een gezellig Spaans feestje, dan kun je dit concert in je agenda noteren. De zeven mannen van La Pegatina krijgen met hun trompetten, banjo’s en een accordeon zelfs de grootste chagrijn aan het dansen. Ze maken een mix van ska, cumbia, merengue en af en toe zelfs een vleugje disco. En ook al versta je de Spaanse teksten niet, wedden dat je binnen de kortste keren aan het meezingen bent? Fonetisch waarschijnlijk, maar toch.

Mister and Mississippi  / Paradiso / Amsterdam / zaterdag 19 december

Samgar Jacobs
In de muziek van Mister and Mississippi vind je een perfecte balans: de stemmen van zangeres Maxime en zanger/drummer Samgar smelten prachtig samen en de sound van de gitaristen vult dit mooi aan. Ze worden nog weleens omschreven als een semi-akoestisch indie-folk bandje, maar dat etiketje kun je ze na hun tweede album ‘We only part to meet again’ eigenlijk niet meer opplakken. De mooie, dromerige, soms zelfs popachtige liedjes gaan vaak in de outro’s opeens los waardoor ze dan meer op een pop-rockband lijken. Zeker een aanrader als je ze nog nooit live gezien hebt!

John Coffey  /  Patronaat / Haarlem / zondag 20 december

Best Kept Secret Festival 2015 - The Netherlands
Weet je nog dat filmpje van die gast die op Pinkpop nonchalant een biertje ving, ‘m  opdronk en weer verder zong alsof er niets aan de hand was? Dat was zanger David van de band John Coffey. Het filmpje ging nog diezelfde nacht wereldwijd viral. Als je niet vies bent van harde gitaren en een stage dive links en rechts, dan moet je deze band echt live zien. Maar ook als je niet van harde gitaren houdt, is dit een beleving die je echt een keer moet meemaken.

Beeld: BrunoPress