Mandy’s concerttips van week 52

mandy's concerttips

mandy kopfotoZin in een muzikaal avondje, maar geen idee waar je moet zijn? Wekelijks deelt Mandy Woelkens (26), redacteur en online verslaggever van Giel Beelen en 3FM, haar concerttips op VIVA.nl.

Lucas Hamming XL / Melkweg / Amsterdam / woensdag 23 december

Begin deze maand deelde hij nog zijn favoriete liedjes en all time favoriete guilty pleasure met ons; Lucas Hamming. In aanloop naar de kerstdagen viert hij een feestje in de Melkweg in Amsterdam. Hij vindt namelijk dat kerst in Nederland groter en meeslepend zou moeten zijn – een beetje zoals bij de Engelsen – dus daarom een show van Lucas Hamming met een XL-bezetting. En hij neemt trouwens ook nog wat vriendjes mee: onder andere Sunday Sun, Sue The Night en Thijs Boontjes Dansen Showorkest zijn special guests.

How To Throw A Christmas Party / De Spot / Middelburg / donderdag 24 december

Hoe geef je eigenlijk een goed kerstfeestje? How To Throw a Christmas Party geeft hier een geheel eigen invulling aan. Vorig jaar ontwikkelde de kerststal zich nog tot een engelenkoor uit de ruimte en ook dit jaar hebben ze weer een mooie wending voor je in petto. How To Throw A Christmas Party bestaat uit een 25 koppig kerstcollectief met een eigen band en koor. Ik kan er niet te veel over zeggen, je moet het gewoon zelf ondergaan. Waan je samen met vrienden en familie in een sprookjesverhaal, laat je meenemen door deze gekke glittersneeuwstorm, laat de mooie engelenstemmen tot je komen en laat de aura verdwalen in een sterrenstof van vonkelend goud.

Kerst bij Ellen / DeLaMar Theater / Amsterdam / vrijdag 25 december

Van kleinkunst moet je houden, maar Ellen maakt het heel toegankelijk voor mensen die er normaliter allergische reacties van krijgen. Samen met Magpie Band & String Quartet heeft Ellen een speciale editie van haar show Thuis bij Ellen gemaakt. Ze zingt liedjes uit haar eigen repertoire, maar ze doet ook wat covers van onder andere Edith Piaf, maar ook Rihanna. Dus als je nog geen plannen hebt voor deze eerste kerstdag…Let er wel op wat je aandoet. Ellen neemt haar huisdier, ekster Arie, mee en hij is dol op alles wat glimt en glittert. En Arie is helaas niet zindelijk…