Celebs reageren verbijsterd op bestorming van het Capitool: ‘Dit is een trieste dag’

bestorming Capitool

Met toenemende verbijstering, angst en woede kijken Amerikaanse celebs naar de laatste nieuwsontwikkelingen in hun land. Woensdag werd het Capitool bestormd door terroristen die Trump aanhangen. Tot nu toe zijn daar 4 doden en 52 arrestaties bij gemeld. 

Terwijl het nieuws zich in razend tempo opvolgt, geloven veel Amerikaanse celebs hun ogen niet. Ze volgen de beelden met ontsteltenis en zien daarbij ook de wrange vergelijking met de Black Lives Matter-demonstraties van vorig jaar. Daarbij werd wél hard opgetreden, terwijl hier zelfs beelden opduiken van agenten die de dranghekken voor het Capitool openzetten en selfies nemen met de indringers.

Ironie

Cardi B. is een van de eersten die rept over ‘de ironie’: afgelopen zomer werden demonstranten afgeschilderd als ‘wilde dieren’, nu wordt gesproken over demonstranten die ‘gerechtigheid’ eisen:

 

Ook drukt ze haar fans op het hart vooral binnen te blijven.

 

Ook Pink laat van zich horen. Ze schaamt zich voor de gebeurtenissen en noemt het ‘een trieste dag voor Amerika’.

 

Ook Queer Eye-ster Jonahtan Van Ness laat van zich horen.

 

Alyssa Milano spreekt van een poging tot een staatsgreep waarbij wordt geprobeerd ‘een realityster aan de macht te houden’.

 

Ook Mark Ruffalo spreekt van een coup.

 

Susan Kelechi Washington is ook verbijsterd over hoe soft door de politie wordt gereageerd op de bestorming.

 

Ook de speech van Trump, waarin hij blíjft doorgaan over een onrechtmatige uitslag van de verkiezingen, en slechts en passant de terroristen maant rustig naar huis te gaan, zorgt voor woede. Bette Midler windt er geen doekjes om en noemt Trump ‘een liegende zak stront’.

 

Amen, Bette.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Beeld: Brunopress
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen. @susandalstra