Prins Harry en Oprah maken documentaireserie over mentale gezondheid

documentaireserie mentale gezondheid

Prins Harry en Oprah Winfrey komen met een documentaireserie over mentale gezondheid. The Me You Can’t See, zoals de serie gaat heten, zal iedere aflevering een spraakmakende gast hebben die komt praten over mentale gezondheid en emotioneel welzijn. Op 21 mei gaat de reeks van start op Apple TV. 

De bedoeling van de documentairemakers is om het taboe rondom geestelijke gezondheidsproblemen weg te nemen. Ze hebben mensen van over de hele wereld gesproken die te maken hebben met de dagelijkse uitdagingen van mentale gezondheidsproblemen om te laten zien dat íedereen met deze problemen te maken kan krijgen.

‘Taboe op mentale problemen moet eraf’

Eerder spraken Harry en zijn vrouw Meghan met Oprah in een interview openhartig over hun geestelijke gezondheid. Hij vertelde openlijk over zijn mentale gezondheidsproblemen en het omgaan met de dood van zijn moeder. De Britse prins noemde het taboe op mentale problemen naast de klimaatcrisis de grootste uitdaging van deze tijd.

Wereldwijd gesprek rondom mentale gezondheid

Winfrey heeft aangegeven dat ze hoopt dat de serie een wereldwijd gesprek op gang kan brengen en de schaamte rondom mentale gezondheid kan vervangen voor wijsheid en compassie.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: ANP, the Guardian | Beeld: BrunoPress
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster