Hallo citytrip! Vanaf eind april zit je in vier uurtjes met de trein in hartje Londen

Londen treinreis

Pak je koffers maar alvast in!  De Eurostar rijdt vanaf 30 april namelijk rechtstreeks van Amsterdam via Rotterdam naar Londen in maar vier relaxte uurtjes. Hoogste tijd om die citytrip eindelijk in te plannen!

Lees ook:

Hoera! Het eerste vaginamuseum opent zijn deuren in Londen

De treinreis gaat een uur korter duren door het wegvallen van de grenscontrole in Brussel. Hierdoor doen we er niet meer vijf uur over het ritje naar de hoofdstad van Engeland, maar nog maar vier. Reizigers die in Rotterdam instappen, doen slechts 3,5 uur over. Win-win dus!

Paspoortcontrole

Per 30 april zal de paspoortcontrole in Amsterdam plaatsvinden. En vanaf 18 mei is deze er ook voor de reizigers vanuit Rotterdam. Dus let op: tot die datum kan je vanuit Rotterdam dus nog niet rechtstreeks naar Londen.

Milieu

De roep om een snellere verbinding is in de afgelopen jaren toegenomen, omdat reizigers steeds vaker wijken voor een vliegreis vanwege het milieu. Dagelijks vliegen ongeveer zestig vliegtuigen van Schiphol naar Londen. Een snellere treinverbinding zou ervoor zorgen dat meer reizigers voor de trein kiezen. Volgens de NS ligt de CO2-uitstoot van de treinreis per passagier 80 procent lager dan bij een vliegreis.

Brexit

Over de Brexit wordt bij de NS in ieder geval niet moeilijk gedaan. ‘Brexit of niet, Londen komt vanaf 30 april toch dichterbij. Treinreizigers reizen met Eurostar straks in vier uur van centrum Amsterdam naar hartje Londen. Het succes van de bestemmingen Brussel en Parijs bewijst het al en daar komt vandaag Londen bij: de duurzame trein heeft de toekomst en brengt Europeanen bij elkaar’, laat NS-topman Roger van Boxtel weten.

Bron: nieuws.ns.nl| Beeld: Pexels