Boek nu en vlieg morgen

Het is een warme zomerdag. De wind waait over het Nederlandse strand alsof het zijn laatste adem uitblaast. Vloed verandert langzaam in eb. De golven trekken zich terug. Een rode avondzon beschijnt ons met zijn laatste stralen. Samen met goede vriendin J. nip ik genietend van een rosé.

We dromen over onze toekomst als afgestudeerden en fantaseren over een welverdiende vakantie, die we allebei niet hebben geboekt. Ik grap –half beschonken- ‘Waarom gaan we niet samen? Gewoon, even ertussenuit?’

Gisteren kreeg ik een sms: ‘Wanneer kun je?’ Euh, volgende week? En volgende week it is. Natuurlijk willen we ver weg, voor weinig geld. En kieskeurig, neuhhh, dat zijn we niet. Onze enige eisen: een strand in de buurt en gegarandeerd een zon die ons een mooi bruine kleurtje oplevert. (In mijn geval zal het iets worden als: insmeren-toch verbranden-vervellen en we zijn weer terug bij af.)

(Ow ja, en we MOETEN natuurlijk deze week boeken en we MOETEN uiterlijk volgende week vrijdag weer terug zijn. En natuurlijk hebben we ook nog een maximum budget.) Dus een spontane last minute lijkt een uitkomst.

Zondag, tijdens de finale van Wimbledon, kwam een heerlijke aanbieding voorbij in een reclameblok: Nu, voor € 247,- naar zonnig Spanje! Top, Spanje is goed. Meteen naar de website. Ja hoor, vanaf januari 2010! Jongens, dat is toch geen LAST MINUTE? Januari??

Waar zijn die goedkope last minutes? Waar zijn die reizen naar de Turkse Rivièra all inclusive voor € 225,-? Waarom pak je je koffers niet meer voor een spotprijs op een website? Pas als je op een bepaalde vertrekdatum gaat en je appartement deelt met zes personen, DAN is het € 225,- per persoon. Wil je met z’n tweeën, betaal je meer dan het dubbele. Heel jammer vind ik dat.

Heeft iemand -en ik vraag het smekend, want mijn hoofd ligt al te bakken in de zon- nog een briljante -last minute- tip voor me?

CC foto: privé-bezit