City guide: 5x de leukste restaurants in Milaan

restaurants

Milaan is een van de meest trendy steden in Europa. Niet alleen vanwege Fashion Week, de prachtige gebouwen en romantische cultuur, maar Milaan staat ook bekend om het overheerlijke eten in de meest fancy restaurants. Elk jaar ga ik een weekendje naar Milaan, op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Staat er voor jou ook een stedentrip naar Milaan op de planning? Ga dan zeker een avondje uiteten bij een van deze hippe restaurants in Milaan.

#1 Cavalli Club

Cavalli is een restaurant en club in één en echt een bezoekje waard. Vooral in het weekend is het hier te gek! Reserveer een tafeltje rond half 9, zodat je tijdens het toetje meteen door kunt met de cocktails, want vanaf een uur of 11 gaat het hier helemaal los.

#2 UBarba – local hotspot

Dit is een van de meest populaire hotspots onder de lokale bevolking van Milaan en terecht! UBarba is hip, cool, gezellig en de pasta’s zijn er goddelijk. Bovendien hebben ze een prachtige binnentuin waar je heerlijk kunt eten en waar ook de kinderen zich prima kunnen vermaken. Ideaal!

#3 Fonderie Milanesi

Dit is toch wel een van mijn favoriete restaurants in Milaan. Deze hotspot is vrij onbekend bij toeristen en dat maakt het des te leuker. De oude loods ligt verscholen en is omgetoverd tot een industriële, trendy hotspot waar je op zondag heel leuk kunt brunchen. Ben je met een grote groep op visite in Milaan? Dan kun je een aparte ruimte afhuren. Ideaal! Milanesi is ook open voor diner. Yay!

#4 Da Giovanni

Wil je echt Italiaans dineren in een stijlvol, chic én fancy restaurant? Zoek dan niet verder en reserveer een tafel bij Da Giovanni. Dit is een van de bekendste restaurants in Milaan waar ook de grote sterren, zoals Brad Pitt, The Beckhams en Justin Timberlake, dineren. Niet alleen zij maar ook de beste voetballers ter wereld komen hier graag een hapje eten.

#5 Ceresio 7 – rooftop pool & bar

De hipste cocktailbar van Milaan inclusief rooftop pool is Ceresio 7. Dit restaurant is van de D-Squared broers en is helemaal the bom. Je kunt hier heerlijk uitgebreid dineren, maar ook voor een aperitivo is dit bij uitstek een van de fijnste restaurants in Milaan. En in de zomer kun je hier uiteraard ook een duik nemen!